Quantcast

Kultūros ministerija apdovanos labiausiai nusipelniusius kultūrai

Penktadienį kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas šešiems Lietuvos kultūrai ir menui nusipelniusiems žmonėms įteiks aukščiausius Kultūros ministerijos skiriamus apdovanojimus – garbės ženklus „Nešk savo šviesą ir tikėk“. Kartu pirmąkart bus įteiktos Kultūros ministerijos premijos už gautus svarbiausius tarptautinius apdovanojimus kultūros srityje. Apdovanojimų renginys vyks Kultūros ministerijos Baltojoje salėje.

Garbės ženklai „Nešk savo šviesą ir tikėk“ šiemet skirti tapytojui, grafikui, režisieriui Stasiui Eidrigevičiui, kompozitoriui Linui Rimšai, dirigentui, pedagogui Martynui Staškui, rašytojui, žurnalistui, redaktoriui, vertėjui Laimonui Iniui, „Kultūros barų“ vyriausiajai redaktorei Laimai Kanopkienei, choreografei Leokadijai Dabužinskaitei.

Garbės ženklas „Nešk savo šviesą ir tikėk“ skiriamas Lietuvos Respublikos ir užsienio valstybių piliečiams už dešimties pastarųjų metų veiklą kultūros ir meno srityje.

Kultūros ministerijos premija už gautus svarbiausius tarptautinius apdovanojimus kultūros srityje skirta kūrybinei grupei, 2019 metais Venecijos šiuolaikinio meno bienalėje pelniusiai „Auksinį liūtą“ už Lietuvos nacionaliniame paviljone pristatytą operą-performansą „Saulė ir jūra“: paviljono komisarei Rasai Antanavičiūtei, kuratorei Lucia Pietrouisti, teatro ir kino režisierei, scenografei Rugilei Barzdžiukaitei, rašytojai, dramaturgei Vaivai Grainytei, kompozitorei Linai Lapelytei.

Kultūros ministerijos premija už gautus svarbiausius tarptautinius apdovanojimus kultūros srityje taip pat skirta dokumentinio filmo „Laiko tiltai“ kūrėjams, Šanchajaus tarptautiniame kino festivalyje laimėjusiems „Auksinės taurės“ apdovanojimą: kino režisieriams Kristine Briede ir Audriui Stoniui, prodiuseriams Uldžiui Cekuliui, Algimantei Matelienei ir Arūnui Jonui Mateliui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių