Quantcast

Kultūrologas A. Samalavičius apdovanotas B. Savukyno premija

  • Teksto dydis:

Lietuvių kalbininko, vertėjo, žurnalisto, redaktoriaus Bronio Savukyno premija šiemet skirta kultūrologui, eseistui, publicistui Almantui Samalavičiui.

A. Samalavičius premija įvertintas už „Kultūros baruose“ 2012–2014 metais paskelbtą ir toliau tęsiamą išskirtinai svarų, reikšmingą pokalbių ciklą su pasaulyje pripažintais intelektualais apie kitokią, pasauliui mažiau žalingą ekonomiką, apie miestokūros klystkelius ir urbanistikos perspektyvas, apie globalizacines ideologijas ir jų keliamas krizes, teigiama Kultūros ministerijos pranešime.

Didžioji interviu dalis sudėta į knygą „Nelaisvės formos. Almanto Samalavičiaus pokalbiai apie ekonomiką, miestokūrą ir krizes“.

„A.Samalavičius į tarptautinį kontekstą kūrybiškai įterpia ir autentišką Lietuvos balsą. Jo eseistika, publicistika, moksliniai tekstai skelbiami ne tik lietuvių kalba, nemažai jų išversta į anglų, vokiečių, švedų, suomių, norvegų, kinų, slovakų, lenkų, bulgarų, estų, latvių, rusų kalbas. Be to, jis tvarko „Kultūros barų“ puslapį Europos kultūros žurnalus vienijančiame portale eurozine.com, kuriame straipsniai skelbiami tiek originalo, šiuo atveju – lietuvių, kalba, tiek išversti į įvairias Europos kalbas“, - rašoma pranešime.

Premiją antradienį įteiks kultūros ministras Šarūnas Birutis, Lietuvių PEN centro pirmininkas Herkus Kunčius, Bronio Savukyno premijos skyrimo komisijos pirmininkas Laimantas Jonušys.

B.Savukyno premija įsteigta 2010 metais Kultūros ministerijai bendradarbiaujant su Lietuvių PEN centru. Premija skiriama siekiant įvertinti publicistinių kūrinių autorius, kultūros leidinių kryptį formuojančius vyriausiuosius redaktorius už lietuvių kalbos grynumo ir taisyklingumo puoselėjimą, humanistinių vertybių, analitinės minties ir intelektualinės kultūros skleidimą periodiniuose kultūros leidiniuose.

Kasmet skiriama viena 116 bazinių socialinių išmokų (BSI) dydžio ar 15 tūkst. premija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių