Quantcast

Kryžkalnyje – memorialas Lietuvos partizanams

Grįžti į straipsnį

pragaro ozys pirmojo kryziuciu magistro nuopsa

pragaro ozys pirmojo kryziuciu magistro nuopsa portretas
Bulgarų aiškiaregė Baba Vanga pranašavo, kad ateis laikas, kada matantis nematys, girdintis negirdės. Gal jau jis ir atėjo ? nes kaip suprasti, kada nuo 1944 m. rudens saugumo agentas, kurį kuravo Kauno kovos su banditizmo poskyrio operatyvinis įgaliotinis N.D. šiandieną atidenginėja paminklus "partizanams" (?). Kada nuo 1952-02-22 d. komjaunuolis o nuo rudens - komsorgas, vėliau marksizmo- leninizmo katedros dėstytojas staiga šalyje tampa pirmu "partizanu" ir pirmu "tremtiniu" ? apie virsmą "prezidentu" iš viso patylėsiu!

ar į atminimo SIENĄ įrašėte b a n d i t ų vardus?,

ar į atminimo SIENĄ įrašėte b a n d i t ų vardus?, portretas
kurie NUŽUDĖ visiškai n e k a l t ą 5-kių asmenų LEBRIKŲ šeimą Šilalės rajone.---- ISTORIJOS klastotojas KONSERVATORIUS Anušauskas meluodamas įvardijo, kad sušaudyta šeima buvo stribai.--Kiek tokių NEKALTAI IŠŽUDYTŲ šeimų ANUŠAUSKAS s u k l a s t o j o --IKI šiol Lietuvos žmonės nežino.

DALIUS

DALIUS portretas
Kur tik konjunktūrinis paminklas, ten ir Tadas Gutauskas. Ir nesvarbu, kad meninė vertė nulinė ir kad panašių ar net visai tokių pačių lėkštų paminklų begalė - metras nespjauna į konjunktūrą ir ramia sažine aistringai tiražuoja banalybes ir gigantomaniją - matyt tai tiesiog proporcinga honorarui. Partizanai tikrai verti kažko daug daugiau, negu sovietmečio metamorfozės.

kaunietis

kaunietis portretas
Gražus paminklas ir tikrai reikalingas. Pagerbiant partizanus galima būtų...kur nors šalia tako link paminklo, padėti simbolinę, improvizuotą raudonskūrių armijos kepurę, į kurią visi , atėję pagerbti žuvusius mūsų didvyrius, galėtų nusispjauti, šiaip pagrūmoti , ką nors pasakyti [ kad ir dabartiniams išverstaskūriams išdavikams , niekinantiems savo šalį ]...

Anonimas

Anonimas portretas
Visokiom valkatėlėm ir stribų vaikaičiams proto bei istorijos žinių neduota... Aišku, kai kurie iš jų dar vis mini sssr"istorijos pasakaites", dar vis garbina melnikaites, matrosovus ...ir kitus sukurtus veikėjus. O TAM, aiškinančiam Dariui kas ir kaip, reiktų pačiam atidžiau pastudijuoti jo šeimininkų , kad ir Rainių tragediją...Ten kankino baisiau , nei baisiausiame siaubo filme matytum.

Komedija

Komedija portretas
Geriau atstatykite Kryzkalnio motina, kuria susprogdino lansbergis uzuot state memorialus banditams. Kur jus matote ta laisve, jei sali trypia svetima kariuomene, savos valiutos neturime, klausome briukselio nurodymu?

lape

lape portretas
taip jau viena kryzkalnyje nauja valdzia paminkla nugriove dabar nauja valdzia banditus garbinanti kita ten pastate tai lauksime kitos valdzios ir nauju paminklu ir dar vilniuje gatve kokia butinai tixanovskajos svetlanos vardu pavadinkit

Nhl

Nhl portretas
Dar fashistams paminkla pastatykit

Dariui

Dariui portretas
Siūlau Dariui (ir kitiems) paskaityti nepriklausomybės pradžioje išleistą Lukšos-Daumanto atsiminimų knygą. Apie vidurį knygos bus parašyta, kaip gal 16 uniformuotų be skiraimųjų ženklų ir ginkluotų vyrų po ilgo žygio (įdomu, ką jie veikė žygyje, kur ir ko keliavo?) naktį pasibeldė į pasiturinčio ūkininko Suvalkijoje duris. Aišku, prisistatė savais ir, suėję trobon, primygtinai klausė, kas jie tokie? Dariau, pabandyk pabūti to ūkininko kailyje, kai troboje tiek ginkluotų vyrų, o nuo tavo atsakymo priklauso visos šeimos gyvybės... Kaip rašo, ilgai muistęsis pagaliau pasirinko miškinius- matyt, nusprendė, kad nepataikymo atveju stribai baustų švelniau. Kažin, ar ne tokių vyrų be atpažinimo ženklų darbus Anušauskas nurašo NKVD?

Anonimas

Anonimas portretas
Atrodo kad sita zydokrikscioniu kryziu miskiniams banditams reikia susprogdinti. Taip kaip Landzberginiai isgamos susprogdino MOTINA. Kur paminklas 34 000 banditu nuzudytiems lietuviams?

to Darius

to Darius portretas
respect

Darius

Darius portretas
Atsakymas "Eii". Gerai, kad jūs ne durnas jaunimas, o tvarkingai išauklėtas sovietinės sistemos dabar jau pagyvenęs ponas (ponia?). Šlykštu skaityti. Tokie urodai pirmi išlįstų kolaboruoti užpuolus valstybę svetimiems. Panašu, kad esat gyvenimu smarkiai nusivylęs, tai niekinat tuos, kuriems Lietuva brangi. Partizanai žudė tokius, kaip jūs, bet dar daugiau vėliau žudė partizanais apsimetantys sovietų smogikai. Durnas trisdešimtmetis.

To Petras

To Petras portretas
Petras - "tikras lietuvis", nemokantis net rašyt lietuviškai.

Petras

Petras portretas
Garbe ir slove Partizanams.Gaila,kad nevisus watnikus nugalabijo.

Eii

Eii portretas
Nėra Lietuvos partizanų ir nebuvo buvo miškiniai ir banditai ,jie žudė savo Lietuvos zmones ir neteikia iškreipti istorijos ir varyti propagandinį melą o ypač durnam jaunimui

Galerijos

Daugiau straipsnių