Quantcast

Knygyne Niujorke – tik viena knyga

Į Niujorke esantį knygyną užsukę žmonės gali pasižvalgyti po naujienų ar mokslo leidinių skyrius, tačiau jie ten ras tik vienintelę knygą.

„Prašom pasakyti, jei reikia padėti ką nors surasti“, – lankytojams teigia Andrew Kessleris, nors knygyno lentynos ir stalai nukrauti vienintelės knygos „Marso vasara: roboto rankos, kaubojai astronautai ir mano 90 dienų su Marso „Phoenix“ misija“ („Martian Summer: Robot Arms, Cowboy Spacemen, and My 90 Days with the Phoenix Mars Mission“) kopijomis.

Knygos autorius 32 metų A. Kessleris teigia per pastarąsias savaites pardavęs beveik 500 savo knygų, praneša „Reuters“.

„Sunku, kad žmonės tave pastebėtų, kai išleidi pirmą knygą“, – teigia reklamos agentūroje dirbantis A. Kessleris.

Už 27,95 dolerius pardavinėjamoje knygoje jis pasakoja apie tris mėnesius, kuriuos 2009 metais praleido stebėdamas mokslininkus, dirbančius NASA „Phoenix“ zondo misijoje. Šis zondas patvirtino, kad raudonojoje planetoje yra vandens.

A. Kessleris teigė nesitikintis, kad mėnesį gyvuosiantis verslas bus pelningas.

„Keičiausia, kad dabar nedaug trūksta, kad baigtume be nuostolių“, – sakė jis.

Leidėjas „Pegasus Books“ A. Kessleriui su nuolaida pardavė 3 tūkst. knygos kopijų. Be to, jam pavyko geromis sąlygomis išsinuomoti patalpas, kurios priešingu atveju dar kurį laiką būtų buvę tuščios.

„Nemanau, kad kas nors galvoja, kad jam pavyks parduoti visas knygas. Tačiau tai ir nebuvo sumanymo esmė. Esmė – sudominti žmones, pareikšti nuomonę apie knygų ateitį“, – sakė A. Kesslerio   redaktorė Jessica Case.

Knygyne apsilankiusių žmonių reakcija buvo įvairi. Susidomėję praeiviai žvalgėsi pro langus, bandydami išsiaiškinti, ką mato.

„Taip įdomu, kad jie parduoda tik vieną knygą“, – teigė lauke prie knygyno vitrinos sustojęs vyras.

Į vidų užsukusi Roslyn Hart pasiėmė knygą ir nuėjo prie kasos.

„Ją perku tik todėl, kad pritariu jūsų sumanymu. Tad verčiau ji būtų gera“, – sakė ji.


Šiame straipsnyje: knygaknygynas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių