Quantcast

Klaipėdos Pilies teatre – angliškas Velykų vakaras

Dažniausiai pasaulyje vaidinama absurdo teatro korifėjaus Eugene’o Ionescu pjesė „Nuplikusi dainininkė“ sėkmingai rodoma ir Klaipėdos Pilies teatre.

Velykų vakarą Žvejų rūmuose netikėtų šventinių „prieskonių“ šiam populiariam veikalui pateiks režisierius Alvydas Vizgirda ir jaunieji teatro aktoriai. Jie publiką kviečia į anglišką Velykų vakarą pas ponus Smitus.

...Miesčioniškas angliškas interjeras. Angliški foteliai. Angliškai vakarėja. Ponas Smitas, anglas, apsiavęs angliškomis šlepetėmis, sėdi angliškame fotelyje priešais anglišką židinį, rūko anglišką pypkę ir skaito anglišką laikraštį. Jo akiniai taip pat angliški, angliški žilstelėję ūsiukai. Ilgokai tęsiasi angliška tyla. Angliškas sieninis laikrodis muša septyniolika kartų. Ponai Smitai laukia angliškai vėluojančių svečių.

Atvyksta ponai Martenai, prasideda angliškas pokalbis. Jo metu išaiškėja nesutarimai tarp ponų Smitų ir svečių. Įsiplieskusį ginčą trumpam užgesina atėjęs anglas gaisrininkas, bet ramybė trunka neilgai. 

Ponai anglai aistringai kovoja už asmeninius įsitikinimus bei gina savo moralines vertybes bei papročius. Pabrėžtas santūrumas ir pyktis, etika ir grubumas – viskas verda viename katile. Margame tariamos ramybės bei ginčų sraute ponai Smitai ir Martenai tampa vos ne lietuviškais personažais... Tokiais pažįstamais ir savais... Tikroviškais ir absurdiškais – kaip pats gyvenimas.

2009-aisiais Pilies teatre gimusiame spektaklyje „Nuplikusi dainininkė“ vaidina aktoriai Viačeslavas Mickevičius, Sigutė Gaudušytė, Liudas Vyšniauskas, Renata Idzelytė, Toma Gailiutė ir Arnoldas Eisimantas. Jiems tipiškai angliškus kostiumus sukūrė Aina Zinčiukaitė, o pabrėžtinai anglišką ir lakonišką spektaklio scenovaizdį – Agnė Gerbauskaitė.

Improvizacijų žadantis spektaklis bus rodomas balandžio 24 d. 18 val. Klaipėdos žvejų rūmų Teatro salėje (Taikos pr. 70). Bilietai – po 15 litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių