Quantcast

Klaipėdiečių festivalis „Ledinė zylutė“ pakėlė sparnus

Savaitgalį uostamiesčio Žvejų rūmuose baigsis trečią savaitę ten vykstantis IV šalies teatrų festivalis vaikams ir jaunimui „Ledinė zylutė“.

Šeštadienį 18 val. Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos teatro studija „Erdvė“ parodys Agnės Dilytės pjesę jaunimui „Medaus diena“, režisuotą Audros Lenkauskienės.

Tai spektaklis apie jaunuolius, kurie jau aštuoni mėnesiai pabėgę iš namų ir „susimetę“ skylėje. Visi nusprendžia ten sutikti ir Kalėdas, niekas nesiruošia namo. Bet Kalėdos – stebuklų metas. Įvykiai, sukrėtę jaunuolius, prilygsta bombos sprogimui.

„Medaus dienoje“ vaidina Julija Reklaitytė, Paulius Galdikas, Kristina Jevdokimenko, Laura Nurislanova, Radvilė Gedrimaitė, Milda Dautartaitė, Vita Gvazdauskaitė, Judita Bardzilauskaitė, Akvilė Baniulytė, Gabrielė Balyševaitė, Aurelija Simutytė ir Lukas Grikšas.

Sekmadienį 12 val. dviejų dalių spektakliu vaikams „Nykštukas ir princesė“ pagal Oscarą Wilde’ą festivalį užbaigs „Raganiukės teatras“ iš sostinės.

Tai profesionalus teatras vaikams, turintis didžiausią mažiesiems žiūrovams skirtą repertuarą Lietuvoje. Šį sezoną šiame teatre Vilniuje galima pamatyti net 13 skirtingų žanrų vaidinimų publikai iki 13 metų.

Spektaklis „Nykštukas ir princesė“ adresuotas vaikams nuo ketverių ir intriguoja pasakiška istorija. Ar gali kuprotas, bet nuoširdus nykštukas įsimylėti gražią, bet bejausmę rūmų princesę? Ar gali jis pavirsti gražiuoju princu ir pavergti įnoringosios princesės širdį? Tai spektaklis, papasakosiantis vaikams, kokia graži gali būti gero žmogaus širdis. Tokią širdį turi ir pagrindinis veikėjas – Nykštukas, užaugęs daugybės linksmų miško gyventojų – voveraitės, apuoko ir lakštingalos – draugijoje.

Gražiai meilės istorijai dar daugiau žavesio suteikia įspūdingi kostiumai ir melodingos dainelės. Spektaklio dailininkė ir režisierė – Rita Urbonavičiūtė. Vaidina aktoriai Artūras Vasnecovas, Rasa Strauzaitė ir Laura Jakštytė.

Šiuo spektakliu festivalis „Ledinė zylutė“, rengiamas Klaipėdos kultūros centro Žvejų rūmai, su savo jaunaisiais žiūrovais atsisveikins iki kitų metų.

Tarp kitko, į spektaklius vaikams reikėtų nevėluoti, nes prieš juos vyksta žaisminga viktorina-loterija, kurioje galima laimėti malonių prizų.

Festivalio spektakliai rodomi Klaipėdos žvejų rūmuose (Taikos pr. 70). Bilietai į „Medaus dieną“ – po 10 litų, į „Nykštuką ir princesę“ – po 12 litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių