Quantcast

Klaipėdiečiai antradienį pradėjo „Rytinio miesto melodijomis“

Antradienio rytą Šaulių gatve skubantys žmonės stebėjosi – dar neprašvitus Klaipėdos koncertų salės foje švietė lempos, viduje buvo pilna žmonių, praeivių ausis pasiekė smagios muzikos garsai.

Antradienio rytą Šaulių gatve skubantys žmonės stebėjosi – dar neprašvitus Klaipėdos koncertų salės foje švietė lempos, viduje buvo pilna žmonių, praeivių ausis pasiekė smagios muzikos garsai.

Tie, kas nepabūgo atsikelti valanda anksčiau nei įprasta, Klaipėdos koncertų salėje buvo pavaišinti kava, gavo dovanų dienraštį „Klaipėda“ ir puikų muzikinį geros dienos užtaisą.

Vilniečių instrumentinės grupės „Subtilu-Z“ vaikinai ant pakylos žengė vilkėdami pižamomis, avėdami šlepetėmis, aplinkui mėtėsi pagalvės. Taip bandyta žiūrovus grąžinti į pirmąsias akimirkas po pabudimo.

Vaikinai ne tik pažadino publiką. Jų muzika tapo tikru dopingu. Žiūrovus muzikos garsai nukėlė į rytmetinį Vilnių, romantiškąjį Paryžių, klausytojai atpažino J.S.Bacho kūrinių akordus, J.Tizol bei D.Elingtono „Karavaną“. Ne ką mažiau aplodismentų susilaukė grupės nario Dmitrijaus Michailovo kūrinys „Copy – Paste“.

Ankstyvo koncerto klausytojai pabudo jau pirmojo kūrinio metu. Jauni, charizmatiški muzikantai juokavo, kalbino žiūrovus ir net leido jiems pasireikšti.

Koncerto pabaigoje didžioji dauguma publikos tapo atlikėjais, grupės nariai išdalijo muzikos instrumentus ir grojo drauge su „Subtiliu-Z“ vaikinais.

Tai buvo pirmasis trijų koncertų ciklo „Rytinio miesto melodijos...“ renginys. Prasidėjęs tada, kai daugelis dar tik keliasi, 7.30 val., koncertas baigėsi prieš 9 val. Tad iš salės pasipylę žiūrovai įsiliejo į darban skubančių klaipėdiečių minią, drauge skleisdami puikią nuotaiką.

Kitą antradienį, lapkričio 12-osios ryte klaipėdiečius žadins Saulius Petreikis su grupe „Saulės broliai“. O dar po savaitės, lapkričio 26-ąją, muzikuos trio „Cinamonas“.

„Rytinio miesto melodijos...“ koncertų ciklas, sumanytas Piano.lt, vyks trijuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose – Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. Kiekviename mieste bus surengta po 3 koncertus. Koncerto metu klausytojas gaus „Vilniaus diena“, „Kauno diena“ ar „Klaipėda“ laikraštį bei kavos puodelį. Norintieji turi galimybę įsigyti ką atlikėjų kompaktines plokšteles.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Meda

Meda portretas
Super vaikinai, super jusu muzika, aciu uz linksma ryta...

ziurove

ziurove portretas
Nesigailiu ne laso. Kaip gaila, kad tik kiti tokie tinginiai.... pirma karta si grupe aplanko Klaipeda, kurioje ir taip skundziames jog maza renginiu, tikros gyvos smagios muzikos. Noreciau pazadinti Klaipediecio sazine, ir paklausti - tai ko visgi norime, jei patys ne kiek nesistengiame? Aciu ypatingiems muzikantams!!! Tikiu ir pasizadu, pasitaisysim.... ar ne? :)

Iveta

Iveta portretas
Kaip gaila, kad negalejau dalyvauti, JUS NUOSTABUS :) nuostabi ideja :)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių