Quantcast

Kitąmet kiekvieną sekmadienį šeimas ketinama į muziejus leisti nemokamai

  • Teksto dydis:

Nuo kitų metų vaikams ir juos lydintiems suaugusiesiems žadama kiekvieną sekmadienį nemokamai atverti muziejus.

Ši galimybė aptarta pirmadienį per kultūros ministro Mindaugo Kvietkausko ir Seimo Kultūros komiteto pirmininko Ramūno Karbauskio susitikimą su Lietuvos muziejų asociacijos ir nacionalinių bei respublikinių muziejų vadovais, pranešė Kultūros ministerija.

Anot pranešimo, šeimoms nemokamai būtų galima lankytis ministerijai pavaldžiuose nacionaliniuose ir respublikiniuose muziejuose, rekomenduojant šį modelį taikyti ir kituose muziejuose.

Nuo šių metų pradžios šiuose muziejuose paskutinį mėnesio sekmadienį nemokamai gali lankytis visi.

Muziejų duomenimis, sausio–kovo mėnesiais tokia teise pasinaudojo 105 tūkst. lankytojų.

„Akivaizdu, kad nemokamo muziejų lankymo modelis buvo palankiai priimtas visuomenės. Todėl, toliau formuodami naują muziejų lankymo kultūrą, sieksime, kad vaikams, jaunimui ir lydintiems suaugusiesiems muziejų durys be jokio užmokesčio būtų atviros kiekvieną sekmadienį. Skatinti kultūrinių paslaugų prieinamumą, įvairovę, kokybę numatyta ir parengtame Lietuvos kultūros politikos strategijos projekte, – teigė ministras M. Kvietkauskas. – Labai svarbi ir muziejų edukacinė funkcija, į kultūrinės ir istorinės atminties erdves pritraukiant vaikus ir jaunimą.“

Per susitikimą kalbėta, kad kai kuriems dideliam lankytojų srautui nepritaikytiems muziejams sunku priimti padidėjusį lankytojų skaičių, todėl ateityje čia galimos tam tikros išlygos.

Muziejams taip pat rekomenduota nuo liepos 1 dienos prisidėti prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos plėtojamo socialinių paslaugų paketo, vadinamosios Šeimos kortelės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
Mokamo lankomumo skaičiaus specialiai nerašot ? Eilinė finansinė žala Lietuvai . Kas yra Lietuvos priešai ?

ww

ww portretas
Galėtų ir pensijinio amžiaus žmones prijungti prie šios lengvatos
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių