Quantcast

Keistų eksponatų parkas dovanoja nemokamų pramogų

Maždaug 40 km nuo Vilniaus, Molėtų rajone, Skrebulių kaime, galima rasti teritoriją keistu pavadinimu – Žalvario parkas. Tai 40 ha užimanti sodyba, kur rasite gausybę keistų eksponatų. Jei nepageidaujate ekskursijos, pramogauti čia galima nemokamai – šeimininkai tik prašo paisyti darbo laiko ir nieko negadinti.

Žalvario parkas – žalia erdvė, kurioje rasite daugybę savo istorijas turinčių unikalių eksponatų ir kvapą gniaužiančių pramogų.

Parkas įkurtas 2005 m. Jo įkūrėjas – prieš porą metų sustojus širdžiai, šį pasaulį palikęs Algirdas Nomeika. Daugelis vyresniosios kartos vilniečių jį gerai žinojo, mat jis buvo vienas pagrindinių sostinėje vykusių viešų renginių organizatorius, turėjęs ypač lakią fantaziją. Atrodė, kad jam nieko nėra neįmanomo.

A.Nomeika ilgą laiką vadovavo bendrovei "Vilniaus parkai", rūpinosi įvairiausių renginių – nuo Dainų švenčių, Pasaulio lietuvių žaidynių iki oro balionų čempionatų ir fejerverkų festivalių – organizavimu. Daug objektų, kurie atsidūrė Molėtų rajone įsikūrusiame parke, yra susiję su tais renginiais, po jų tiesiog tapę nereikalingi.

Tęstinumas: A. No­mei­ka­ džiaugiasi,­ kad­ parke ­iki ­šiol ­gyva­ jo­ tėvo ­mintis ­ir dvasia.­

Žalvario parke iki šiol gyva A.Nomeikos kūrybinė mintis ir dvasia. Dabar parką prižiūri jo vaikai. Ir nors jie gyvena savo gyvenimus, parkas užima labai reikšmingą jų dalį.

Kaip "Kauno dienai" teigė parko įkūrėjo sūnus, taip pat Algirdas, tai, kad Lietuvoje – karantinas, pasijuto ir parke – anksčiau per savaitę čia atvykdavo 50–60 žmonių, o dabar per tą patį laiką ir 5 tūkst. apsilanko. Iš vienos pusės, pasak A.Nomeikos, smagu, kad parkas gyvas, kad žmonėms patinka jame lankytis. Tačiau kai kurie lankytojai čia nelabai pageidaujami, nes užsiima destruktyvia veikla – laužo eksponatus, teplioja juos. Arba sugalvoja parke apsilankyti naktį, nes jiems taip įdomiau, nors tiek prie įėjimo, tiek internete nurodytas darbo laikas – nuo 10 iki 18 val.

"Smagu, kad atvažiuoja, lankosi, tačiau jau pradedame svarstyti, kaip įvesti griežtesnę tvarką. Juk parką išlaikome mes – už apsilankymą mokėti nereikia, negauname jokios paramos, pelno – irgi. Dirbame aš ir brolis Kazimieras, investuojame, ką uždirbame savo darbe. Tiesa, kažkada ir pats tėtis sakė, kad didžioji svajonė negali būti pelninga, o šis parkas buvo jo didžiausia svajonė – jis norėjo tą pramogų parką sukurti ir taip palikti pėdsaką šiame gyvenime", – sako Algirdas.

A.Nomeikos vaikai stengiasi tęsti tėvo veiklą – kiek įmanoma, atnaujina parko eksponatus, kuria naujus, įgyvendina jau savo idėjas: parke atsirado medinis baubas, iš metalo suvirintas virusas, čiuožykla. Jiems čia viskas artima, nes ir prie senųjų eksponatų kažkada patys prisidėjo – tėtis jiems rengdavo savotiškas varžybas, kuris sugalvos geriausią idėją.

Dabartiniame parko žemėlapyje sužymėta apie pusšimtis taškų – objektų, turinčių savo istorijas, simbolinę mintį. Teleskopas, Saulės bokštas, Stalkeris, Fuko švytuoklė, mėnuleigis, triumfo arka, kosminis kiaušinis, Revoliucijos alėja, kūrybinis kalėjimas, mūsų NASA, alkozauras, Dzen durys, egozauras, arkliai vaiduokliai, medinis automobilis, kreivų veidrodžių namelis, vonia-povandeninis laivas ir daug kitų objektų su smagiais pavadinimais. "Mūsų NASA", Diogeno statinė, Robinzono namelis – tik dalis jų.

Interaktyvios ekskursijos metu sužinosite apie įvairius parko objektus, galėsite išbandyti savo jėgas ir nugalėti baimę. Vakarėliai su tikra dūmine pirtimi, griliu ir maudynėmis arba tiesiog pasivaikščiojimai gamtos apsuptyje – čia veiklos ras kiekvienas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jis

jis portretas
cha- šilelis plaukioja :)

Oho

Oho portretas
Nezinojau kad toks parkas yra. Visai fainai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių