Quantcast

„Kartu iki pergalės“: Lietuvos žmonės Ukrainai paaukojo daugiau nei 130 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Minėdama Laisvės gynėjų dieną, laisvę jau iškovojusi Lietuva ištiesė pagalbos ranką Ukrainai – LRT televizijos tiesioginiame eteryje sausio 13-ąją surengtas paramos koncertas „Kartu iki pergalės“. Koncerto metu surinktos lėšos bus skirtos nevyriausybinei organizacijai „Blue Yellow“ savanorių veiklai užtikrinti – jos vadovas Jonas Ohmanas su labdara į karo zoną Ukrainoje vyksta keliskart per metus.

Iš viso vakaro metu nuo karo nukentėjusiems ukrainiečiams Lietuvos žmonės, skambindami telefonu, paaukojo beveik 123 tūkst. eurų. Dar 9,1 tūkst. eurų buvo suaukota organizacijos „Blue Yellow“ interneto svetainėje.

Koncerto „Kartu iki pergalės“ metu buvo nutiestas tiesioginis TV tiltas tarp dviejų šalių – LRT studijos Vilniuje ir „5 kanalo“ studijos Kijeve, Ukrainoje.

„Šiandien priešo purvini batai toliau trypia Ukrainos teritoriją. Žūva žmonės. Nepaisant tarptautinės bendrijos įsikišimo, toliau yra ciniškai paminama tarptautinė teisė. Todėl, mielieji Lietuvos žmonės, aš kreipiuosi į jus iš visos širdies, prisidėkime prie jų savo aukomis, o svarbiausia – savo širdimi“, – kreipdamasis į susirinkusiuosius TV studijose Vilniuje ir Kijeve bei prie TV ekranų sakė Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda.

Prezidentas taip pat pabrėžė, kad Lietuvai minint Laisvės gynėjų dieną Sausio 13-osios atminimo medaliai šiemet buvo įteikti vienuolikai Ukrainos vyrų. „Tiesą sakant, dalis iš jų šiandien yra kartu su mumis. Tuo metu jie buvo jaunuoliai, šiandien jie yra brandūs vyrai. Šiandien kai kurie iš jų kovojo už savo tėvynės laisvę. O tada, po sausio 13-osios, jie buvo pasiryžę, nors ir visiškai iš kitos šalies, ginti mūsų laisvę. Ginti savo krauju, ginti savo gyvybe. Mes tariame jiems ypatingai didelį „ačiū“ už tai. Tariame didelį „ačiū“ visai Ukrainos tautai“, – sakė G. Nausėda.

Koncerto „Kartu iki pergalės“ metu į abiejų šalių žiūrovus taip pat kreipėsi įvairūs Lietuvos ir Ukrainos atstovai, buvo parodyti vos prieš keletą savaičių nufilmuoti reportažai iš karo fronto Ukrainoje vietų. Ant scenos pasirodė abiejų šalių muzikos atlikėjai. Savo dainas dovanojo Rūta Ščiogolevaitė, Aistė Smilgevičiūtė su grupe „Skylė“, Veronika Povilionienė,  Ieva Narkutė, operos solistai Merūnas Vitulskis ir Rafailas Karpis, Jurijus Veklenko, Erica Jennings ir kiti atlikėjai. Scenoje lietuviškai uždainavo ir iš Ukrainos atvykusi grupė „TaRuta“, kuri jau daugiau nei tris šimtus kartų vyko į Donbasą ir dainavo ten kariaujantiems ukrainiečiams.

Koncertą vedė TV laidų vedėja Eglė Daugėlaitė ir prodiuseris, režisierius Dominykas Kubilius.

Paramos Ukrainai koncertas „Kartu iki pergalės“ surengtas ketvirtą kartą.

Paaukoti nuo karo kenčiantiems Ukrainos žmonėms vis dar galima organizacijos „Blue Yellow“ interneto svetainėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pirmiau Lietuvos ubagus pamaitinkit

pirmiau Lietuvos ubagus pamaitinkit portretas
o ne darykit rinkliavas kitom sali,Ukraina gana turtinga salis.

Ni

Ni portretas
Kodėl ponas Jonas Ohmanas tokias labdaras neorganizuoja Švedijoje? Ten turtingesni žmonės.

Hana

Hana portretas
Kas per debilu tauta,savus gatvėse dubasina,o banditus banderas fasistus finansais aprūpina aferistus remia,
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių