Quantcast

Karalienė Elizabeth II atvyko į Škotiją dalyvauti karališkųjų renginių savaitėje

Karalienė Elizabeth II (Elzbieta II) pirmadienį atvyko į savo oficialią rezidenciją Škotijoje dalyvauti tradicinės karališkųjų renginių savaitės atidaryme, kuri prasidėjo senovine ceremonija Holirudo rūmuose Edinburge.

96 metų monarchė, pastaraisiais mėnesiais dėl judėjimo problemų turėjusi atsisakyti dalies viešų pasirodymų, dalyvavo vadinamoje Raktų ceremonijoje.

Elizabeth II buvo pasveikinta sugrįžusi į savo „senovinę paveldėtą Škotijos karalystę“. Jos Didenybei buvo įteikti miesto raktai, kuriuos ji pagal tradiciją sugrąžina išrinktiems miesto pareigūnams, patikėdama jiems miesto priežiūrą.

Besišypsančiai karalienei Elizabeth stovint rūmų kieme, vienas iš jos palydos narių laikė jai virš galvos skėtį.

Drauge su monarche ceremonijoje dalyvavo jos jauniausias sūnus princas Edwardas (Edvardas) ir jo sutuoktinė Sophie (Sofi).

Tikimasi, kad antradienį karalienė dalyvaus karinėje ceremonijoje rūmų soduose. Ten vyksiančiame kariniame parade ji bus pagerbta kaip Jungtinės Karalystės ginkluotųjų pajėgų vadė.

Prieš tris savaites buvo minimas karalienės Elizabeth II karūnavimo 70 metų platininis jubiliejus. Per keturias dienas trukusį šventinį savaitgalį monarchė viešai pasirodė vos keletą kartų. Pareigūnai sakė, kad tų renginių metų ji jautė tam tikrą „diskomfortą“.

Jos sūnus ir sosto įpėdinis princas Charlesas (Čarlzas) pastaraisiais mėnesiais vis dažniau pasirodo visuomenėje.  Kartu su kitais karališkosios šeimos nariais jis taip pat dalyvauja renginiuose Škotijoje.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių