Quantcast

Karaliaučiaus valdžia delsė priimti eksponatus K. Donelaičio muziejui

  • Teksto dydis:

Lietuvos nacionalinis muziejus jau atrinko vertybes, kurias artimiausią dešimtmetį matys lietuvių literatūros klasiko Kristijono Donelaičio memorialinio muziejaus Tolminkiemyje lankytojai, rašo „Lietuvos žinios“.

Tarp atrinktų eksponatų - antikvariniai baldai, namų apyvokos reikmenys, meno kūriniai. Jie bus eksponuojami jau užbaigtoje kapitališkai remontuoti buvusioje bažnyčioje ir remonto vis dar laukiančiame klebonijos pastate.

Pagal dar 2012 metais Lietuvos ir Rusijos Karaliaučiaus srities kultūros ministerijų vadovų patvirtintą pasirengimo K.Donelaičio 300 gimimo metinėms programą, mūsų šalis K.Donelaičio memorialiniam muziejui turėjo parengti naujas ekspozicijas, o kaliningradiečiai įsipareigojo suremontuoti jo pastatus.

Pasak dienraščio, ilgokai truko, kol Karaliaučiaus srities valdžia nutarė priimti eksponatus iš Lietuvos. Tiesa, tai įvyks, kai Lietuvos ir Karaliaučiaus srities kultūros ministerijų vadovai pasirašys susitarimą dėl ekspozicijos elementų perdavimo K.Donelaičio muziejui. Susitarimo projekte numatoma, kad jie bus perduoti 10 metų laikotarpiui. Tokiu atveju vežant muziejinius eksponatus į kaimynę šalį, nereikės mokėti muito ir kai kurių kitų mokesčių. Karaliaučiaus srities kultūros ministerijos vadovai įsipareigos pasibaigus terminui ar anksčiau grąžinti Lietuvai muziejines vertybes, įvertintas daugiau kaip 100 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių