Quantcast

Jono Pauliaus II metai bus minimi be žmonių susibūrimų

  • Teksto dydis:

Vyriausybė trečiadienį patvirtino Šventojo Jono Pauliaus metų minėjimo planą. Dėl karantino plane atsisakyta didelės dalies renginių – visų, kurie susiję su žmonių susibūrimu.

Kaip pranešė Vyriausybė, šių metų gegužės 18 dieną bus minimos 100-osios Šventojo Jono Pauliaus II gimimo metinės, tačiau dėl karantino atsisakyta minėjimų, diskusijų, paskaitų, parodų, švenčių, Jono Pauliaus II vardo mokymo įstaigų, muziejų ir bibliotekų projektų.

„Plano projekte paliktos tik tos veiklos, kurios nėra susijusios su žmonių susibūrimu“, – skelbia Vyriausybė.

Vykdant atminimo įamžinimo veiklas numatoma išleisti pašto ženklą, proginę monetą, skirtą Kryžių kalnui, bus vykdoma ir virtuali akcija „Šviesos žemėlapis“.

Įgyvendinant kultūrines, edukacines ir pažintines veiklas bus skatinamos ne pelno siekiančių organizacijų iniciatyvos, parengtos metodinės rekomendacijos ir pagalbinė medžiaga švietimo darbuotojams, sukurtas virtualus maršrutas, skirtas Šventojo Jono Pauliaus II piligrimų keliui, parengta virtuali paroda Šventojo Jono Pauliaus II vizitui Lietuvoje prisiminti, organizuojama vaizdo konferencija su ilgamečiu Jono Pauliaus II pagalbininku Kardinolu Stanislavu Dzivišu.

Bus sukurta ir transliuojama vaizdo užsklanda Lietuvos televizijoje, Lietuvos televizija parodys dokumentinį filmą „Žemyno išvaduotojas. Jonas Paulius II ir komunizmo žlugimas“, interneto svetainėje www.lrt.lt bus paskelbtos publikacijos apie Šventąjį Tėvą ir jo vizitą Lietuvoje. Taip pat numatoma parengti ir transliuoti valandėles apie Šventąjį Joną Paulių II Lietuvos radijo ir televizijos laidose, minint svarbias jo biografijos datas parengti ir transliuoti temines laidas Marijos radijuje, ketinama sukurti laidas apie Šventojo Jono Pauliaus II bendravimą su jaunimu, supažindinti su Šventojo Jono Pauliaus II kūryba.

Šventasis Popiežius Jonas Paulius II gimė 1920 metų gegužės 18 dieną, mirė 2005 metų balandžio 2 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Jep - lietuviai susirinkę dar savo OKUPANTUS apspjaudytų...

Pagonis

Pagonis portretas
Lietuva pasaulietinė respublika. Kodėl LR Vyriausybė organizuoja ir apmoka tik vienos religinės konfesijos šventes? Tegul katalikai patys susimeta savo nuosavus pinigėlius ir švenčia popiežių Joną Paulių - 2 į sveikatą. Kodėl katalikai grobsto visų mūsų pinigus - valstybės biudžetą. Tai puota maro ( koronaviruso) metu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių