Quantcast

JK pradedami pardavinėti pirmieji pašto ženklai su karaliaus Charleso III atvaizdu

Jungtinės Karalystės pašto grupė „Royal Mail“ antradienį pradėjo pardavinėti pirmuosius pašto ženklus su karaliaus Charleso III (Karolio III) atvaizdu nuo jo įžengimo į sostą rugsėjį.

Vasarį pristatytas ir paties Charleso III patvirtintas karaliaus portretas nuo šiol bus spausdinamas ant visų „Royal Mail“ pašto ženklų su jo verte ir brūkšniniu kodu.

Šis pašto ženklas, skirtas kasdieniam naudojimui, yra sukurtas pagal oficialų portretą, kuris atsidūrė ir ant naujų Jungtinės Karalystės monetų.

Prekybos vietos ir toliau galės prekiauti esamais pašto ženklais su velionės karalienės Elizabeth II (Elžbietos II) atvaizdu, o baigiantis atsargoms bus aprūpintos nauja versija.

Naujuosius pašto ženklus jau galima įsigyti „Royal Mail“ interneto svetainėje.

Charleso III portretą, kuris naudojamas ant monetų, po truputį pradedančių cirkuliuoti apyvartoje, sukūrė britų skulptorius Martinas Jenningsas (Martinas Dženingsas).

Šiame portrete Charlesas III yra pavaizduotas atsisukęs į kairę, kaip ir visi Jungtinės Karalystės monarchai nuo 1840-ųjų, kai karalienės Viktorijos laikais buvo išleistas pirmasis pasaulyje pašto ženklas „Penny Black“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių