Quantcast

Jaunieji muzikai žadins Kauną

Vienoje Kauno muzikų kalvių, J.Gruodžio konservatorijoje, trečiadienį laukiami visi  norintieji susipažinti su būsimomis muzikos žvaigždėmis.

Pernai susibūrę į kolektyvą Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Muzikos akademijos  Klasikinio vokalo, Džiazo, Fortepijono, Styginių, Pučiamųjų, Mušamųjų instrumentų katedrų studentai tęsia sėkmės žygį. Su pavasariniu koncertų turu apkeliavę didžiuosius šalies miestus šiandien jie koncertuos Kaune.
"Norime prisistatyti patys, garsinti Kauną ir VDU Muzikos akademiją", – taip savo pavasarinio koncertų ciklo tikslus įvardija studentai ir priduria: koncertas Kaune nebūsiąs vienintelis, nes savo muzikavimu jaunuoliai viliasi pagyvinsiantys meisto kultūrinį gyvenimą.

Scenoje greta talentingų akademijos auklėtinių koncerte pasirodys ir muzikai, kurių pavardės koncertų afišose pasirodo taip dažnai, kad jų biografijos faktas – jie dar studentai – skamba neįtikimai.
Pianistai Mykolas Bazaras, Virginija Unguraitytė, fleitininkai Saulius Prialgauskas ir Rita Tunkevičiūtė, vokalistai Vida Kaklauskaitė ir Liudas Mikalauskas – tai tik keletas koncerto dalyvių.

Programai pasirinkę įvairių epochų ir stilių kūriniai, nuo baroko iki šiuolaikinio džiazo studentai tikina nenuvilsiantys žiūrovų. Koncerte skambės Gustavo Mahlerio, Franzo Dopplerio, Sergejaus Rachmaninovo, nedažnai Lietuvoje skambančio Karolio Szymanovskio, Wolfgango Amadeus Mozarto muzika.


Kas? Koncertas "Jaunieji Kauno muzikai".

Kur? Kauno J.Gruodžio konservatorijoje, Didžiojoje salėje (J.Gruodžio g. 6).

Kada? Balandžio 6 d. 18 val.


Šiame straipsnyje: Liudas Mikalauskaskoncertas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių