Quantcast

Įtempto siužeto drama „Olegas“ pradeda kelionę Lietuvos kino teatruose

  • Teksto dydis:

„Lietuvoje emigracijos tema yra aktuali. „Olegas“ mums primins kitose šalyse likusius gimines ar draugus, su kuriais po filmo norėsis pasikalbėti“, – sako aktorius Valentinas Novopolskis, šįvakar kartu su lietuvių kūrybine komanda pristatęs dramą „Olegas“, kurios premjera įvyko Kanų kino festivalio paralelinėje programoje „Dvi režisierių savaitės“.

Į išankstinę filmo premjerą „Forum Cinemas Vingis“ rinkosi kultūros, kino, verslo, pramogų pasaulio žmonės, tarp kurių buvo kūrybininkė Dovilė Filmanavičiūtė, radijo laidų vedėjas Richardas Jonaitis, verslininkas Benediktas Gylys, verslininkė Eskedar Maštavičienė. Specialų pasveikinimą išankstinės premjeros žiūrovams paruošė filmo režisierius latvis Juris Kursietis.

Lietuvoje, Latvijoje ir Belgijoje filmuotoje dramoje „Olegas“ žiūrovas susitiks su Briuselio priemiestyje mėsininku įsidarbinusiu Olegu – emigrantu iš Latvijos. Vieną dieną po nelaimingo atsitikimo darbe jis yra atleidžiamas ir patenka į kruopščiai suregztas lenko Andžejaus (Dawidas Ogrodnikas) pinkles. Prasideda negailestinga emigranto kova už laisvę.

Po premjeros Kanuose filmas apkeliavo daugiau nei 40 tarptautinių kino festivalių, 2019 m. išrinktas geriausiu Latvijos filmu. V. Novopolskio vaidybą garsaus kino žurnalo „The Hollywood Reporter“ kritikai pavadino paveikia.

Nuo liepos 17 d. „Olegas“ pradedamas rodyti Lietuvos kino teatruose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To anonimas

To anonimas portretas
Tu gal dar jaunas esi ir nieko gyvenime ne mates , yra pas rusus labai daug geru filmu ir serialu.

Prancūzai po filmo

Prancūzai  po filmo portretas
Nesuprato ir pasipiktinę klausė, kaip galima neturėti Latvijos paso...

Anonimas

Anonimas portretas
palyginus jankiu holivudo ir ruskiu filmus tai ruskiu filmai apsoliuti meslo kruva
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių