Quantcast

Išrinkti geriausieji 2022 m. teatralai

  • Teksto dydis:

Tarptautinės teatro dienos išvakarėse „Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimo ceremonijoje skambėjo ir kauniečių vardai.

Sekmadienį Lietuvos nacionaliniame dramos teatre vykusioje šventėje padėka už viso gyvenimo darbus buvo įteikta režisieriui Gyčiui Bernardui Padegimui „už gyvą teatro istorijos ir dabarties jungtį kūrybinėje ir pedagoginėje veikloje“. „Auksinis scenos kryžius“ kaip geriausiam aktoriui skirtas Mantui Zemleckui už vaidmenį Nacionalinio Kauno dramos teatro spektaklyje „Dorianas“.

Metų aktore paskelbta Digna Kulionytė už vaidmenis „Žuvėdroje“ ir „Lost Lost Lost“.

Geriausiu 2022 m. dramaturgu paskelbtas Mindaugas Nastaravičius, apdovanotas už pjeses „Miškelis“ ir „Jauno žmogaus memuarai“. Pagal pastarąją pjesę Valstybiniame jaunimo teatre spektaklį pastačiusi Eglė Švedkauskaitė tapo geriausia 2022 m. režisiere.

Geriausiu aktorių ansambliu pripažinti spektaklio „Laukys“ kūrėjai iš Juozo Miltinio dramos teatro. Geriausiu jaunuoju menininku pripažintas aktorius Mantas Bendžius už Berniuko vaidmenį spektaklyje „Pirk dramblį“.

Metų soliste tapo Gunta Gelgotė už Julijos vaidmenį operoje „Lokys“.

Geriausiu šokėju paskelbtas Jeronimas Krivickas, sukūręs vaidmenis spektakliuose „Dievo avinėlis“, „Infra“ ir „Orfėjas, Euridikė“. Metų choreografe tapo Agnija Šeiko (spektaklis „Indigo. Das Schliemann Project“).

Geriausiu teatro kompozitoriumi pripažintas Mantvydas Leonas Pranulis (muzika spektakliui „Sala, kurios nėra“). Už geriausią scenografiją ir kostiumų dizainą apdovanotos Sigita Šimkūnaitė ir Sandra Straukaitė („Edžio pabaiga“ ir „Indigo. Das Schliemann Project“), už videografiją ir šviesų dizainą – Andrius Stasiulis („Indigo. Das Schliemann Project“ ir „Dona Kichotė“).

Didžiausią socialinį rezonansą sukėlusiu spektakliu pripažintas spektaklis „Nemiga“.

Boriso Dauguviečio auskaras už naujų sceninės išraiškos formų paieškas įteiktas „Operomanijos“ prodiuserei Anai Ablamonovai.

Geriausias spektaklis vaikams ir jaunimui – „Tunelis“ (Klaipėdos lėlių teatras, Liublianos lėlių teatras), objektų ir lėlių spektaklis – Vilniaus teatro „Lėlė“ spektaklis „Apie pasaulį“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių