Quantcast

Įspūdingas atradimas: Romoje pristatoma archeologų atkasta šventykla Romului

  • Teksto dydis:

Penktadienį Romos Koliziejaus archeologijos parkas pristato svarbų archeologų atradimą – atkasta 6 a. pr. Kr. požeminė šventykla, dedikuota šio senovinio Romos miesto įkūrėjui Romului.

Romėnų mitologijoje pasakojama, kad Romulas ir jo dvynys brolis Remas buvo Senovės Romos karalystės steigėjai. Spėliojama, kad radinys gali būti pirmojo Senovės Romos karaliaus kapavietė.

Mauzoliejuje yra 1,4 metro ilgio akmeninis sarkofagas ir apskritos struktūros darinys – daroma prielaida, kad tai altorius, pareiškime teigė Koliziejaus archeologijos parko atstovai.

Forumas buvo Senovės Romos visuomeninio gyvenimo centras. Mauzoliejaus vieta jame sutampa su ta vieta, kurioje, pasak senovės tekstų, turėjęs būti Romulo kapas.

Archeologijos parko atstovai teigė, kad tai „įspūdingas atradimas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

III-jo ir IV-jo Žemės ašies judėjimų atradėjas R.Zubinas

III-jo ir IV-jo Žemės ašies judėjimų atradėjas R.Zubinas  portretas
Tai kas atrasta - yra labai ir labai vertas dėmesio ATRADIMAS! Tačiau tai nieko bendro neturi nei su REMŲ, nei su ROMULU! Tai jau VI-jo - VIII-jo (o gal? ir dar senesnio laikmečio?) ARTEFAKTAS???!

.

. portretas
Atkasta 6 a.pr.kr. Įspūdyngas radynys šiai dienai? Eilinė pasaką.... Kas neturi kur pinigų dėtį galį plūsti ir žiurėti...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių