Quantcast

Iškilmingai pradėtas naujas LRT KULTŪROS sezonas

„Tegyvuoja kultūra“ – tokiu šūkiu ketvirtadienio vakarą pradėtas iškilmingas kanalo LRT KULTŪRA atidarymas Vaidilos teatre. Čia susirinkę įvairiausių kultūros sričių atstovai džiaugėsi, jog šis ypatingas kanalas sėkmingai skaičiuoja jau tryliktus metus.

Naujame LRT KULTŪROS sezone žiūrovai ir vėl išvys pokalbius su legendinėmis muzikos pasaulio asmenybėmis – į ekranus grįžta „Skambantys pasauliai su Nomeda Kazlaus“, dokumentikos laida „Legendos“, „IQ presingas“  su profesoriumi Egidijumi Aleksandravičiumi, Europos kultūros ir gyvenimo būdo žurnalas „Euromaxx“ su Ugne Galadauskaite.

Į LRT KULTŪROS kanalą užsuka ir jau gerai pažįstamas Andrius Rožickas. Šį kartą laidoje „Stambiu planu“ jis žada ne tik atvirus pokalbius su studijos svečiais, bet ir kitokį savo veidą.

Žiūrovų dėmesio lauks džiazo, klasikinės ar alternatyvios muzikos koncertai, naujausi lietuviška dokumentika, poezijos įrašai iš LRT Aukso fondo, naujausi teatro ir operos spektakliai. Kino mėgėjus prie ekranų ir toliau kvies rubrikos „Elito kinas“ ir „Kino žvaigždžių alėja“.

Pirmoji LRT KULTŪROS naujiena, nors ir ne naujiena televizijoje – laida apie įvairius kultūros procesus „Durys atsidaro“. „Ranką prie širdies padėję pažadame: šiemet laida bus dar kultūringesne ne tik todėl, kad bus rodoma per LRT KULTŪRA kanalą, bet ir todėl, kad rimčiau analizuos kultūros ir meno reiškinius, nepamiršdami, kad vis dėlto gyvenimas yra nerimtas“, – sakė vienas laidos kūrėjų Tadas Jačiauskas.

Kita iš LRT TELEVIZIJOS į LRT KULTŪROS kanalą persikėlusi laida – „Misija: Vilnija“. Ją ir toliau ves Katažina Zvonkuvienė.

„Tarmės, žargonas yra ta trąša, ant kurios išaugo bendrinė lietuvių kalba. Tam ir skirta mūsų laida „Lietuva mūsų lūpose“, kurioje leisimės per intriguojančius, linksmus ir labai svarbius mūsų kalbos istorijos vingius, keliausime tarmių ir žargonų pėdsakais, kartu su televizijos žiūrovais kursime moderniąją lietuvių kalbą“, – tikina kalbininkas Antanas Smetona, kuris ir imsis naujos, interaktyvios laidos „Lietuva – mūsų lūpose“. Jo tikinimu, laidoje nauju ir netikėtu kampu bus pasakojama apie kalbos patriarchus, rašyto žodžio kūrėjus, žiūrovai taip pat sulauks smagių, vaidybinių situacijų.

Kitos naujienos autorės – Raminta Jonykaitė ir Jolanta Kryževičienė, pristatančios pokalbių laidą „Nes man rūpi“. Žinomos žurnalistės analizuos kultūros, visuomenės gyvenimo procesus, rengs diskusijas aštriomis temomis.

Projektas „Stop juosta“ ketina ne tik apžvelgti istorinius architektūrinius modernizmo pastatus ar interjerus, bet ir įtraukti miesto bendruomenę į filmavimo aikštelę. Pasirinkta teritorija aptveriama „stop“ juosta, t. y. pabrėžiama, kad šioje vietoje prašoma dėmesio, mat čia kalbinamas kviestinis svečias.

Naujoje laidoje „Nacionalinis turtas“ – dar daugiau kultūros ir meno iškiliausiųjų, kurių pėdsako kasdienybėje ir netikėtų sąsajų ieškos laidos kūrėjai. 

Ne mažiau įdomus ir televizijos projektas „Maistas ir aistros“, kuris siekia plačiau pristatyti Lietuvos dvarų autentiškus receptus, Lietuvos kulinarijos paveldą, lietuvišką produkciją, supažindinti su senųjų patiekalų specifika bei gamybos procesu.

Nuo spalio 10 d. naujame LRT KULTŪROS sezone žiūrovai išvys ir laidas „Teatras“, „Pažvelk į profesiją kitaip“, „Kelias į namus“, „Labanaktukas“, „Mokslo sriuba“, „Krikščionio žodis“, „Kultūrų kryžkelė“ ir t. t.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
tamasauskas reklamuojasi nori patekti i seima kad vel galetu sukti afioras kaip buvo miesto valdzioje kiek blogio pridare kaunui sanciuose uz kisius nugriove kino teatra taika norejo lkad ten kelios damos pasistatytu degaline geda vel listi i politika kada esi nedoras
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių