Quantcast

Išdalyti teatro festivalio „Tegyvuoja komedija“ apdovanojimai

Alytuje išdalyti festivalio „Tegyvuoja komedija“ apdovanojimai. Geriausiu festivalio spektakliu pripažintas Vilniaus mažojo teatro Gabrielės Tuminaitės režisuotas spektaklis „Bedalis ir labdarys“. 

Publikos prizas ir geriausių aktorių apdovanojimas iškeliavo į Kauno miesto kamerinį teatrą už Gyčio Padegimo spektaklį – „Akmenys jo kišenėse“.

Penktojo festivalio „Tegyvuoja komedija“ scenoje – 11 pastatymų: klasikinių ir komedijų, satyrinio farso, grosteskiškų istorijų, tragikomedijų. Pasak teatrologų, scenoje grynos komedijos likę nedaug, ji susiliejusi su kitais žanrais.

Todėl vertinant spektaklius atsižvelgta į kelis svarbiausius dalykus.

„Pirmiausia vertiname profesinį meistriškumą, kitas dalykas, kuris irgi yra labai svarbus, – temos ir problemos aktualumas, požiūrio kampas“, – sakė festivalio vertinimo komisijos pirmininkė Šarūnė Trinkūnaitė.

Geriausių aktorių prizu apdovanoti Kauno miesto kamerinio teatro aktoriai – Jonas Baranauskas ir Vytautas Gasiliūnas. Abu aktoriai Gyčio Padegimo režisuotoje airiškoje komedijoje „Akmenys jo kišenėse“ suvaidino 15 skirtingų vaidmenų. Šiam pastatymui atiteko ir žiūrovų prizas.

„Mes spektaklius kuriame ne dėl komisijų, o dėl publikos. Ir tikrai, važiuodami čia,  labai bijojome, nežinojome kaip bus, nes mūsų spektaklis paremtas glaudžiu bendravimu su publika, mes vaidiname tarp publikos, šalia publikos, kartu su publika“, – teigė aktorius V. Gasiliūnas.

Geriausia aktore paskelbta Viktorija Kuodytė už bado meistro vaidmenį to paties pavadinimo spektaklyje, režisuotame Eimunto Nekrošiaus.

Geriausio režisieriaus apdovanojimą pelnė Gildas Aleksa už pastatymą Keistuolių teatre – „Heraklis“. Agresyvi komedija, pasak režisieriaus, į sceną perkelia mūsų dienų socialinius skaudulius.

„Džiaugiuos, kad tokio tipo spektaklis buvo priimtas ir neatstumtas, kad žmonės nebijo pasijuokti iš to, kas vyksta ir iš to baisumo. Jaučiuos paskatintas kurti toliau, nes tai mano pirmas profesionalus spektaklis, ir tai duoda akstiną judėti toliau ir nesigėdyti“, – kalbėjo režisierius G. Aleksa.

Geriausiu festivalio spektakliu išrinktas Vilniaus mažajame teatre G. Tuminaitės režisuotas pagal Paulinos Pukytės knygą – „Bedalis ir Labdarys“.

„Tai nėra tik komedija. Nors spektaklyje ir gausu juokingų situacijų, tačiau iš tikrųjų rodoma ir pasakojama tokio nesąmoningo lietuvio emigravusio į svetimą šalį kasdienybė. Personažas pilnas liūdesio ir ilgesio, ir našlaitystės, jis talpina savy daug šiandienos temų“, – kalbėjo režisierė.

Už spektaklį visai šeimai specialiuoju prizu apdovanotas Stalo teatro spektaklis – „Tarmių stalas“. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių