Quantcast

Indija per populiarų hinduistų festivalį švenčia gėrio pergalę prieš blogį

  • Teksto dydis:

Milijonai hinduistų visoje Šiaurės Indijoje su tradicinio teatro pasirodymais ir didžiulių atvaizdų deginimu švenčia religinį festivalį, kuris simbolizuoja gėrio pergalę prieš blogį.

Prie įspūdingų Indijos sostinės Delio Raudonojo forto sienų kas vakarą rodomi vaidinimai atkartojant hinduistų dievo Ramos kovą ir demono Ravanos nužudymą.

Devynias dienas prieš Dašahros šventę, kuri šiemet išpuola spalio 3 dieną, šimtai žmonių plūsta pasižiūrėti šių vaidinimų, pagrįstų epo „Ramajana“ tekstais.

Arjunas Kumaras (Ardžunas Kumaras), vadovaujantis komitetui, kuris rengia vaidinimus tame 17-ojo amžiaus forte, sakė, kad jie suteikia progą pasiklausyti hinduizmo moralinių pamokymų, taip pat – ir šalies jaunimui.

„Mes pateikiame kultūrą, kurią mums perdavė mūsų protėviai, savo jaunosioms kartoms“, – sakė A.Kumaras, kalbėdamas apie šiuos vaidinimus, kurie vyksta greta maisto prekystalių, tvyrant karnavalo nuotaikai.

Pagrindinis aktorius Sunny Kumaras (Sanis Kumaras) sakė, kad Viešpats Rama buvo tarsi „idealus sūnus ir idealus brolis, kuriam neprilygo niekas“.

Penktadienį didžiuliai Ravanos ir mažesni jo brolio Kumbha Karano bei sūnaus Meghanatho atvaizdai bus sudeginti švenčiant gėrio pergalę prieš blogį.

Atvaizdai, kurių kai kurie siekia 15-18 m aukščio, degs ir prie Raudonojo forto, ir rajonuose visame Delyje, ir kituose miestuose bei miesteliuose.

Rytų Indijoje, įskaitant Vakarų Bengalijos valstiją, hinduistai taip pat švenčia gėrio pergalę prieš blogį akcentuojant deivės Durgos pergalę prieš demoną Mahišasurą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių