Quantcast

Ilgametei radijo žurnalistei J. Mateikienei įteiktas Seimo apdovanojimas

  • Teksto dydis:

Antradienį Seimo Pirmininko pavaduotoja Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė įteikė Seimo apdovanojimą Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos radijo žurnalistei Janinai Mateikienei.

Apdovanojimas skirtas už ilgametę profesionalią informacijos apie Seimą sklaidą, demokratijos, parlamentarizmo, pilietinės visuomenės ir politinės kultūros puoselėjimą.

Iš viso Lietuvos radijuje J. Mateikienė praleido 44-erius metus, o pastaruosius 20 metų ji buvo radijo korespondentė Lietuvos Respublikos Seime.

„J. Mateikienė rengia profesionalius ir objektyvius radijo reportažus apie Seimo veiklą, o su Seimo nariais ir kanceliarija žurnalistė visuomet bendradarbiavo labai geranoriškai bei konstruktyviai“, − parlamento posėdyje kalbėjo Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Simboliška, kad Seimo apdovanojimas LRT radijo žurnalistei J. Mateikienei įteiktas Laisvės gynėjų dienos išvakarėse. Ji dirbo tomis lemtingomis sausio dienomis, kai buvo užimti Spaudos rūmai, Nacionalinis radijas ir televizija, kai okupantų kariuomenė šturmavo televizijos bokštą, todėl jos dėka archyvams išliko unikalių įrašų iš tos istorinės nakties.

„Man tikrai yra brangus šitas apdovanojimas ir, kaip aš suprantu, mes jau nežiūrime į šią dieną, bet mes atsigręžiame į tuos metus, kai kūrėme nepriklausomą Lietuvą, į 1990 m., 1991 m., į Atgimimo metus. Tas laikotarpis tikrai labai svarbus ir tada mūsų tas generalinis tikslas, generalinė linija, mūsų darbas buvo suformuluotas ir tapo pirmaisiais mūsų Konstitucijos straipsniais, kur sakoma, kad Lietuvos valstybė yra nepriklausoma demokratinė respublika, kad Lietuvos valstybę kuria Lietuvos tauta. Tai labai svarbu. Aš dabar tikrai labai dažnai skaitau Konstituciją, nes ypač šiais straipsniais yra labai daug svarbios minties pasakyta ir mes turėtume tikrai tuo gyventi ir politikai turėtų tuo dirbti“, − atsiimdama Seimo apdovanojimą kalbėjo J. Mateikienė.

2008 m. J. Mateikienė buvo apdovanota Sausio 13-osios atminimo medaliu, 2014 m. – Felicijos Bortkevičienės kalbos premija.


Šiame straipsnyje: Janina Mateikienėžurnalistė

NAUJAUSI KOMENTARAI

\\\\\.../////

\\\\\...///// portretas
Norite sužinoti teisybę,tai žiūrėkite YouTube R.Janutienės OpTV laidas.Tenai YouTubė'je ir daugiau pasisakančių,tai Nakas,Orlauskas,Paleckis,Nida Vasiliauskaitė,teisininkas Vėgėlė ir daug kitų iškilių žmonių kurie nori Lietuvoje tvarkos.Jiems neleidžia pasisakyti per lianzborginę "valstybinę" televiziją,už kurią mums nukupa 5 kailius.

Įtariu \\\\\.../////

Įtariu  \\\\\...///// portretas
ta Janytė tiek papylė mėšlo į eterį,kad ir traukiniu nepavežtum,už tokią "pagarbą ir įvertinimą".El.skydinėse girti direktoriai knarkdami "žurnalistei" nemaišo?___Tiesą sakančius, jau seniai begėdiškjai išvaikė.

LYRA

LYRA portretas
Ji gal yra mano giminaitė?Reiktu pasidomėti.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių