Quantcast

Į „Šeršėliafam“ programą įsilieja modernus ispanų šokis (foto)

Šių metų tarptautinis moterų filmų festivalis „Šeršėliafam“ peržengė kino ribas ir savo žiūrovams siūlo dar turtingesnį ir įvairesnį kultūrinių renginių pasirinkimą.

Festivalio programoje „Katalonijos moterys“ viešėsianti ispanų choreografė bei šokėja Noelia Liñana pristatys modernaus šokio monospektaklį „Cukrus“ bei šokio profesionalus ir mėgėjus pakvies į šokio dirbtuves.

Šokio ir gyvos muzikos spektaklyje „Cukrus“ atsiskleidžia humoras, judesys, stygų virpėjimas ir giliai, tamsiuose sielos užkaboriuose paslėpti jausmai.

Cukrumi saldiname kavą, vandenį ir savo gyvenimą, kad pamalonintume skonio pojūčius, kad išvengtume karčių kasdienybės trupinių. Tokią kasdienybę choregrafė ir šokėja Noelia Liñana pažįsta labai gerai. Po to, kai gydytojai jai diagnozavo cukrinį diabetą, Noelia nustojo saldinti savo gyvenimą.

Cukrus tapo pavojinga pagunda. Kasdieną jauna moteris susiduria su „uždrausto vaisiaus“ vilione.

Spektaklyje pasaulis skyla į dvi dalis: video projekcijos herojė maža mergaitė gyvena saldžiąjame pasaulyje, kuriame šį problema neegzistuoja, o tuo tarpu scenoje suaugusioji kovoja, nugali ar pasiduoda cukraus vilionėms.

Šokis derinamas su gyvai atliekamomis Paco Enlaluna dainomis, puikiais tekstais ir subtiliu humoru. Šokio spektakliai bus demonstruojami kovo 12 dieną, 17 val. bei 19:30 val., „Menų spaustuvėje“.

Baigusi mokslus Valensijoje ir Londone, dirbanti įvairiose pasaulio scenose nuo Barselonos iki Niujorko choreografė ir šokėja Noelia Liñana viešnagės Vilniuje metu organizuos kūrybines dirbtuves.

Kovo 12-13 d. menininkė dalinsis įvairiose trupėse sukaupta patirtimi, perduos savo asmeninius atradimus. Kūrybinėse šokio dirbtuvėse laukiami šokio profesionalai, studentai ir mėgėjai. Užsiėmimai vyks kovo 12-13 dienomis, nuo 10 iki 12 val., „Menų spaustuvėje“,„Studijoje II“, Šiltadaržio g. 6, Vilniuje.


Šiame straipsnyje: Šeršėliafam

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių