Quantcast

Į piligrimų pamėgtą Jokūbo kelią įtraukta ir Lietuva

Dvasine kelione į save vadinama piligrimystė Europoje žinoma dar nuo XI amžiaus, o pastaraisiais metais toks keliavimo būdas sparčiai populiarėja ir Lietuvoje. Iki šiol Lenkijoje keliones pėsčiomis baigdavę piligrimai netrukus žygiuos ir per Lietuvos teritoriją.

Piligrimais vadinami į ilgas keliones pėsčiomis išsirengiantys religiniai turistai, lankantys bažnyčias ir kitas su tikėjimu susijusias vietas.

Bene žinomiausias jų maršrutas Europoje – į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą įtrauktas šventojo Jokūbo kelias, kitaip – Camino de Santiago. 800 kilometrų ilgio maršrutas pėstiesiems prasideda Prancūzijos Pirėnų kalnų papėdėje ir driekiasi per visą Ispaniją. Šv. Jokūbo vardu pavadinti piligrimų keliai išraizgę visą Europą. Iki šiol jų pabaiga buvo Lenkijoje, bet entuziastų pastangomis jau liepos mėnesį bus galima žygiuoti Camino Lituano vardą gavusiais piligrimų keliais Lietuvoje.

„Camino Lituano yra viena Švento Jokūbo kelio atkarpų Lietuvoje nuo Latvijos sienos iki Lenkijos sienos, nuo Žagarės iki Ogrodniekų su labai aiškiai sužymėtom trasom, su maršrutais, su nakvynėm – vietom, kurios yra ypač svarbios keliaujantiems piligrimams, kad kas 25-27 kilometrus turėtų kur saugiai ir šiltai permiegoti, gauti piligrimišką vakarienę“, – pasakoja vienas iš projekto „Camino Lituano“ organizatorių Marius Minkevičius.


Šiame straipsnyje: Jokūbo keliaspiligrimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
Šiluva bus tame kelyje?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių