Quantcast

Lietuva atsisveikina su R. Adomaičiu

  • Teksto dydis:

Trečiadienį artimiausi bičiuliai, buvę kolegos ir artimieji renkasi atsisveikinti su Lietuvos aktoriumi Regimantu Adomaičiu.

Liūdna žinia apie aktoriaus mirtį Lietuvą apskriejo pirmadienį. R. Adomaitis mirė eidamas 86-uosius metus.

Į aktoriaus pašarvojimą atvyko ne tik prezidentas Gitanas Nausėda, bet ir kultūros ministras Simonas Kairys, taip pat ir scenos kolegos – Eglė Mikulionytė, Rasa Samuolytė, Dainius Gavenonis, Adolfas Večerskis, Rimantas Bagdzevičius ir kiti.

Norintys atsisveikinti su R. Adomaičiu iki 19 val. gali atvykti į Vilniaus Bernardinų bažnyčią, Šv. Mykolo koplyčią. Čia pašarvota urna su palaikais.

Apie netektį feisbuke pranešė teatrologė Daiva Šabasevičienė.

1937 m. sausio 31 d. Šiauliuose gimęs, vėliau Pasvalyje gyvenęs R. Adomaitis baigė Vilniaus universiteto fizikos – matematikos fakultetą, vėliau, 1959–1962 metais, studijavo Vilniaus konservatorijoje, dabartinėje Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, aktorinio meistriškumo katedroje.

Šalia daugybe profesinių apdovanojimų įvertintos veiklos teatre ir kine, R. Adomaitis buvo Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio iniciatyvinės grupės nariu.

Aktorius buvo apdovanotas Komandoro didžiuoju kryžiumi „Už nuopelnus Lietuvai“, LDK Gedimino ordino Komandoro kryžiumi, Lietuvos nepriklausomybės medaliu.

R. Adomaitis buvo Lietuvos kino ir teatro aktorius, vaidino pagrindinius vaidmenis spektakliuose „Vieno tėvo vaikai“ (2006 m.), „Žynys“ (2002 m.), kine atliko vaidmenis filmuose „Žmogus – amfibija“ (1961 m.) , „Persona Non Grata“ (2005 m.), „Ledinis bučinys“ (2008 m.).

Aktorius 2014 metais gavo Lietuvos nacionalinę kultūros ir meno premiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ano laikmečio

Ano laikmečio  portretas
ŽVAIGŽDĖS išeina tyliai ,palikdamos savo šviesą žmonių širdyse ir mintyse . Ne šurajevams suprasti KOKIO ryškumo žmonės išeina Anapiln . Užuojauta sūnums ir kitiems artimiesiems bei ARTISTO talento gerbėjams !

nuomonė

nuomonė portretas
Nesuprantu čia aiškinančių,kaip kam ką laidoti,ko kišatės į asmeninį žmonių,šeimosprivatų gyvenimą.Sūnus dėkoja laišku visiems už gerus žodžius,palaikymą,ir prašo gerbti privatumą,o jūs aiškinate,piktinatėės,tai jų asmeninis reikalas kaip laidoti tėvą.

To Vaje vaje

To Vaje vaje portretas
atsirinkti reikia mokėti. Viską galima skaityti. D.Šepetytė visada gerai ir protingai rašė. Kai kuriems iki jos - kaip iki mėnulio.
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių