Quantcast

Į paramos gavėjų sąrašą siūloma įrašyti ir kultūros įstaigas

Į paramos gavėjų sąrašą siūloma įrašyti ir kultūros įstaigas. Tokį pasiūlymą Labdaros ir paramos įstatymo pakeitimo projektui įregistravo Seimo Kultūros komiteto pirmininkas Vytautas Juozapaitis ir šio komiteto nariai Stasys Tumėnas, Vytautas Kernagis ir Kęstutis Vilkauskas.

Pasak jų, kultūros įstaigų veikla ne tik skatina visuomenės susidomėjimą kultūra, plėtoja profesionalų ir etninės kultūros meną, kuria, kaupia, saugo, populiarina kultūros vertybes, daro jas prieinamas visuomenei, bet yra  vienas svarbiausiųjų veiksnių, formuojančių visuomeninę ir tautinę tapatybę.

„Taigi šiuo atveju kultūros įstaigos yra viešojo intereso subjektas, jos atlieka ir švietimo funkcijas: rūpinasi meniniu ugdymu, siekia ugdyti žmonių kūrybinius gebėjimus ir įgūdžius, organizuoja kultūrinį švietimą ir kultūros renginius“, – sako pasiūlymo autoriai.

Jeigu Seimas pritartų, paramos gavėjais galėtų būti kultūros įstaigos – bibliotekos, muziejai, kultūros centrai, teatrai, meno, kultūros vertybių tyrimo, konservavimo ir restauravimo centrai, kitos įstaigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių