Quantcast

„Humoro klubo“ kompanija tapo filmų vertėjais

Žodžio kišenėje neieškantys vaikinai iš „Humoro klubo“ išbandė save filmų vertėjų kailyje – į lietuvių kalbą išvertė šiuo metu Lietuvos kino teatruose rodomos parodijų komedijos „Pats baisiausias Deilo ir Takerio filmas“ juokelius.

Komediją į lietuvių kalbą išvertusiems „Humoro klubo“ nariams Pauliui Ambrazevičiui ir Mantui Katleriui tai buvo pirmas filmas, kurį teko versti, tačiau vaikinai džiaugiasi, jog pirmasis kartas pavyko puikiai.

„Visada mėgau kabinėtis prie jau esančių filmų vertimų, todėl buvo labai smagu išbandyti save šiame amplua. Atrodo, kad pirmas blynas neprisvilo, netgi priešingai - iškepė puikiai, - sako P. Ambrazevičius, šiuo metu verčiantis ir lietuviškai leidžiamą komiksų žurnalą „Simpsonai“.

Versdami filmo juokelius vaikinai stengėsi kuo daugiau laiko praleisti kartu, kad vertimas filme būtų vientisai juokingas visose dalyse. „Filmo kalba originale – spalvinga ir vaizdinga, bet paprasta, tad mūsų užduotis buvo tai juokingai perkelti į lietuvių kalbą, - pasakoja P. Ambrazevičius, - Manome, kad pavyko. Žinoma, turbūt didžiausias iššūkis buvo versti keiksmažodžius. O šiaip ko neįsivaizdavome, tai kad prie kiekvieno vertimo yra tiek daug techninio darbo, kuris užėmė visai nemažą dalį laiko.“

Filmo „Pats baisiausias Deilo ir Takerio filmas“ režisierius Elis Craigas, naudodamasis siaubo žanro klišėmis, meistriškai šaiposi iš tokių skerdynių trilerių, kaip „Penktadienis 13-oji“ „Pjūklas“, „Žudynės Teksase“, „Kruvinoji Valentino naktis“, tad juostoje gausu absurdiškai juokingo juodojo humoro.

„Kai praėjusį penktadienį su Mantu žiūrėjome filmo premjerą kine, tai buvo jau ketvirtas kartas, kai jį matėme, bet juokėmės tikrai ne mažiau, negu pirmą kartą. Manau, kad tai yra viena iš kokių dviejų - trijų geriausių šiemet Lietuvoje pradėtų rodyti komedijų, o filmų aš žiūriu tikrai nemažai ir į kiną vaikštau dažnai,“ – įspūdžiais dalijasi P. Ambrazevičius, ir sako, jog sulaukęs pasiūlymo versti filmus ir toliau - jo tikrai neatsisakysiantis.

Juostoje nevykėliai Deilas ir Takeris išsiruošia į gamtą pailsėti, bet netikėtai poilsinę jų nuotaiką sujaukia kitame krante triukšmaujantys koledžo studentai. Netrukus šie pamano, kad Takeris ir Deilas – tai žudikai psichopatai. Taip prasideda beprotiškai juokinga ir absurdiška istorija, kurioje visi miršta atsitiktinai ir netyčia.

Filmas jau rodomas Lietuvos kino teatruose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių