Quantcast

Gyvoji piligrimystė į Šiluvą – kelias šeimai ir vilčiai

  • Teksto dydis:

Būsimi ir esami piligrimai kviečiami atvykti į Šiluvą penkiais skirtingais sužymėtais maršrutais pritaikytais kiekvieno kojai: Tytuvėnai–Šiluva (8 km); Lyduvėnai–Šiluva (16 km); Betygala–Šiluva (25 km); Šiaulės kalnas–Šiluva (21 km); Žiedinis maršrutas (11 km).

„Šiandien trokštume išeiti iš namų – tvirtovių, norime įkvėpti oro, kurio rodos fiziškai turime pakankamai, tačiau emociškai ir dvasiškai jau kuris laikas dūstame. Izoliacija, baimė, nerimas, tragiškos statistikos kreivės – nūdienos pasaulis ir kažin ar bepamename kitą. Todėl desperatiškai geidžiama pabėgti kur nors, nors bėgti jau antri metai nebėra kur“, – rašoma Šiluvos pranešime spaudai.

Šiluva kviečia pabėgti nuo kasdienybės ir kartu su šeima patirti piligrimystės džiaugsmą.

Renginio organizatoriai primena, kad 2021 metai yra skelbiami šeimų metais. Kiekvienai šeimai ar individualiam piligrimui yra paruošti penki vaizdingi maršrutai, nužymėti Gyvosios piligrimystės ženklais. Šįkart į Šiluvą ves penki keliai: iš Šiaulės kalno, Lyduvėnų, Betygalos, Tytuvėnų bei žiedinis maršrutas, leidžiantis pradėti ir baigti Šiluvos taške. Kiekvienas kelias yra sužymėtas, o informacija apie maršrutus – prieinama ir internetiniame puslapyje, kartu su žemėlapiu, kontaktine informacija bei kitomis nuorodomis.

Šiluva, drauge su Jono Pauliaus II-ojo piligrimų centru, kviečia šeimos metus simboliškai pažymėti gyvąja piligrimyste. Registracija į žygius galima internetiniuose puslapiuose siluva.lt arba piligrimyste.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių