Quantcast

„Gustavo enciklopedijos“ kūrėjui – Kultūros ministerijos apdovanojimas

LRT televizijos laidos „Gustavo enciklopedija“ autorius ir režisierius Audrius Rakauskas apdovanotas Kultūros ministerijos garbės ženklu „Nešk savo šviesą ir tikėk“. Apdovanojimas skirtas už nuopelnus šalies kultūrai ir menui bei vaikų ir jaunimo kultūrinę edukaciją.

Jeigu „Gustavo enciklopedija“ taptų enciklopedija popieriuje, jos kūrėjas A. Rakauskas sako, kad išeitų nemažai tomų. Reiktų sudėti ne tik visus pasakojimus, nutikimus, bet ir jo paties pieštas iliustracijas.

Prieš dešimt metų „Gustavo enciklopedija“ geriausių laidų konkurse „Pragiedruliai“ buvo pripažinta geriausia 2005 metų televizijos laida vaikams. Pats A. Rakauskas 2009 m. išrinktas geriausiu LRT Televizijos laidų vedėju. Ketvirtadienį jis apdovanotas kultūros ministerijos garbės ženklu „Nešk savo šviesą ir tikėk“.

Apdovanojimas sutapo ir su žurnalisto gimtadieniu, jis juokauja, kad apdovanojimas pravers ateityje.

„Apdovanojimas turi ne tik simbolinę, bet ir praktinę reikšmę. Kas žino, praeis vieneri, ketveri metai, visi mane pamirš, laidos nebebus, ir staiga eis labai jaunas žmogus gatve, sakys – o jūs ką nuveikėte gyvenime? O aš jam parodyčiau, ką gavau“, – sakė ilgametis laidos kūrėjas.

Praėjusiais metais pagal „Gustavo enciklopediją“ sukurtas animacijos ir vaidybos filmas „Gustavo nuotykiai“. A. Rakauskas išdavė, kad kuriamas dar vienas projektas, susijęs su laida, jis turėtų pasirodyti rudenį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių