Quantcast

Grupė Maskvos menininkų pasivadino Banionio pavarde

Vilniuje gyvenantis žymus lietuvių aktorius 86 metų Donatas Banionis apstulbo sužinojęs, kad viena garsiausių šiuolaikinių Rusijos dailininkų grupių yra pasivadinusi "Tanatos Banionis", rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

Prie Rusijoje itin populiaraus lietuvių aktoriaus pavardės pridėtas graikų mitologinio mirties dievo Tanato vardas, pagal skambesį labai primenantis Donato vardą.

"Nesidžiaugiu ir nepykstu - tik nesuprantu, kodėl tie Maskvos menininkai nepaklausė, ar gali naudotis mano pavarde?", - stebėjosi legendinis lietuvių aktorius D.Banionis.

D.Banionis jau aiškinosi, ar galėtų per teismą pareikalauti nenaudoti jo pavardės. Kiek pasvarstęs aktorius nutarė kol kas į teismą nesikreipti, rašo dienraštis.

"Man tai nepatinka, bet jei pradėsiu skandalą kelti - sukvailėsiu, ir tiek", - kalbėjo aktorius.

"Tanatos Banionis" projektų kuratorius, Maskvos meno galerijos "Triumf" bendrasavininkis Dmitrijus Chankinas nemano, kad D.Banionio populiarumas padėjo išgarsėti jo perdirbtu vardu pasivadinusiems menininkams.

"Kita vertus, ši grupė anoniminė, niekas nežino, kas jos nariai, todėl toks keistas pavadinimas, be abejonės, intriguoja", - sakė maskvietis "Lietuvos rytui".

D.Chankinas pabrėžė, kad grupės darbai tiesiogiai niekaip nesusiję su D.Banioniu, bet visi "Tanatos Banionis" menininkai labai gerbia garsųjį lietuvių aktorių, o "Soliaris", kuriame jis vaidino, yra mėgstamiausias grupės filmas.

Pirmojoje šios grupės emblemoje net buvo pavaizduotas jauno D.Banionio veidas iš filmo "Soliaris" su sparnuotu šalmu, tiesa, iš tikrųjų filme lietuvių aktorius jokio šalmo nemūvi.

Beje, interneto eros pradžioje Rusijoje buvo populiarus anoniminis komentatorius Tanatos Banionis.


Šiame straipsnyje: banionismaskvos menininkai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių