Quantcast

G. Tamoševičiaus ir V. V. Landsbergio filmui „Poetas“ – Talino festivalio apdovanojimas

  • Teksto dydis:

Giedriaus Tamoševičiaus ir Vytauto V. Landsbergio istorinis filmas „Poetas“ pelnė Talino festivalio „Juodosios naktys“ apdovanojimą konkursinėje Baltijos kino programoje, pirmadienį pranešė Lietuvos kino centras.

Vaidybinis filmas „Poetas“ sukurtas remiantis skaudžia ir paradoksalia Lietuvos pokario istorija, nutikusia dviems žinomiems Lietuvos žmonėms – gabaus to meto rašytojui ir antisovietinės rezistencijos partizanų vadui. Filme nagrinėjama dilema, ar eiti į mišką, kovoti ir, tikėtina, garbingai žūti už tėvynės laisvę, ar pabandyti išlikti, kolaboruoti ir tapti garsiu sovietiniu rašytoju.

Pasak festivalio žiuri, naudodamas įspūdingą kinematografinę kalbą, filmas puikiai įamžina įtemptą laikmečio atmosferą.

iš viso A klasės filmų festivalyje „Juodosios naktys“ Taline buvo rodoma vienuolika lietuviškų filmų, iš kurių šeši dalyvavo konkursinėje Baltijos kino programoje.

Joje taip pat sužibėjo ir lietuviška koprodukcija – režisierės Innos Sahakyan (Inos Sahakian) filmas „Sielų aukcionas. Neįtikėtina Auroros Mardiganian istorija“ pelnė geriausio Baltijos prodiuserio koprodukcijos srityje titulą. Prie jo prisidėjo prodiuseriai Kęstutis Drazdauskas, Justė Michailinaitė, studija „Meinart Animation“.

Šis filmas neseniai gavo geriausio animacinio filmo apdovanojimą Azijos ir Ramiojo vandenyno regiono kino akademijos apdovanojimuose.

Gamybos etape esantiems filmams skirtoje sesijoje „Baltic Event Works in Progress“ geriausio Baltijos projekto titulą gavo bendros Latvijos ir Lietuvos gamybos projektas „Black Velvet“ (režisierė Liene Linde),

Pasak žiuri, filmas buvo apdovanotas už įžvalgų ir nesavanaudišką žvilgsnį į egzistencinį nerimą.

Jaunųjų Baltijos šalių kino talentų programoje „Black Night Stars“ tarp septynių perspektyvių aktorių buvo pristatytas ir lietuvių aktorius Petras Šimonis.

Tarptautinis Talino kino festivalis „Juodosios naktys“ yra didžiausias Baltijos ir Šiaurės šalių kino festivalis, turintis A klasės festivalio kvalifikaciją ir patenkantis tarp 15 didžiausią įtaką turinčių kino festivalių pasaulyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUPRANTU, REIKIA,, DIRVĄ'' RUOŠTI PAMINKLUI......

SUPRANTU, REIKIA,, DIRVĄ'' RUOŠTI PAMINKLUI...... portretas
KAŽIN AR TOS TIKROS ISTORIJOS BUS BENT 50 PROCENTŲ TIESOS...PASAKOJO KAIP DIENŲ DIENAS SĖDĖJO NEDAKEPTAS VALDOVAS IR TAISĖ TAISĖ TĄ ISTORIJĄ....

...

... portretas
ale tikras tetukas

KGB

KGB  portretas
O kada bus filmas??? Kaip V. L slapirvardis kupriukas muzikantas dirbo slaptai pries LIETUVA maskvai
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių