Quantcast

G. Petkevičaitės-Bitės atminimo medaliai įteikti 15 visuomenės veikėjų ir klubui

Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medaliai „Tarnaukite Lietuvai“ ketvirtadienio vakarą įteikti penkiolikai visuomenės veikėjų ir Anykščių jaunimo klubui.

Panevėžio Dailės galerijoje medaliai įteikti Anykščių jaunimo klubo atstovams, pagalbą žmonėms teikiančios organizacijos „Asterix“ vadovei Anželikai Ibrahimovai, Panevėžio Kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų pagrindinės mokyklos vadovei Danutei Kriščiūnienei, istorikui ir leidėjui Virginijui Stroliai.

Jie apdovanoti už filantropinę veiklą, jaunų žmonių saviraiškos skatinimą ir rėmimą, pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

Kovo 11-osios Akto signataras Virgilijus Juozas Čepaitis, klubo „Miško broliai“ vadovas Artūras Grigucevičius, Pilietiškumo ugdymo akademijos vadovė Jolita Kuncevičienė, istorijos mokytojas Arnas Zmitra laureatais tapo už parlamentarizmo tradicijų puoselėjimą, pilietiškumo ir demokratijos skatinimą.

Už savanorystės kultūros sklaidą Lietuvoje apdovanoti visuomenininkas Arvydas Ašmonas, Aukštaitijos vargonų muzikos festivalis direktorė ir meno vadovė, pedagogė Zita Lukošiūnienė, gydytoja Leonarda Daujutė Šarakauskienė, poetas ir leidėjas Juozas Žitkauskas.

Rašytojas, miškininkas Vytautas Mykolas Almanis, istorikė, publicistė Joana Viga Čiplytė, žurnalistė, leidėja, muziejininkė Danutė Mukienė, prozininkas Jurgis Usinavičius medaliais įvertinti už visuomeniškai aktualią publicistiką, ugdančią tautiškumą ir dvasines vertybes.

Medalis „Tarnaukite Lietuvai“ gali būti skiriamas fiziniams ir juridiniams asmenims už visuomeninę veiklą: parlamentarizmo tradicijų puoselėjimą, pilietiškumo ir demokratijos skatinimą, filantropiją, savanorystės sklaidą, visuomeniškai aktualią publicistiką, ugdančią tautiškumą ir dvasines vertybes.

G. Petkevičaitės-Bitės atminimo medalį „Tarnaukite Lietuvai“ yra įsteigęs Seimas.

Jis skiriamas siekiant skatinti Lietuvos visuomenę ir užsienio lietuvių bendruomenę neatlygintinai dirbti valstybės labui ir jos gerovei, reikšti ir įgyvendinti pozityvias idėjas, brandinančias visuomenės pilietiškumą, tautinę savimonę ir kultūrinį sąmoningumą.

Šis apdovanojimas paprastai teikiamas kasmet kovo 30 dieną, G. Petkevičaitės-Bitės gimimo dieną, Panevėžyje.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių