Quantcast

Fotomenininko R. Danisevičiaus objektyve – pasaulio muzikos žvaigždės

  • Teksto dydis:

„Darbas dar nebaigtas, nes tarp nuotraukų nėra nė vienos grupės AC/DC nario fotografijos”, - šypsosi fotografas Ramūnas Danisevičius.

Kitą savaitę, Anykščiuose per bardų festivalį “Purpurinis vakaras” bus atidaryta nauja fotomenininko paroda „Muzika – mano gyvenimas: pasaulio scenos žvaigždės Lietuvoje”. Daugiau nei penkiasdešimtyje nuotraukų užfiksuoti Lietuvoje viešėjusių pasaulinio garso muzikantų ir dainininkų portretai.

Užbaigti savo garsenybių sąrašą AC/DC pavadinimu Ramūnas vilties turi nedaug. „Savo progą jau pražiopsojau, - sako. – Nesusiruošiau į Varšuvą, kur jie grojo, o dabar jau vyrukai, vargu, ar kada pasieks Europą“.

Ramūnas pripažįsta, kad AC/DC yra viena mėgstamiausių jo muzikos grupių. „Užaugau su jų muzika“, - šypteli ir užsimena kažkada pats mėginęs groti, tik muzikantas iš jo neišėjęs.

Šiek tiek daugiau nei prieš dvidešimt penkerius metus pradėjęs fotografo karjerą, šiandien Ramūnas yra garsus ne mažiau nei tie, kuriuos medžioja. Jo nuotraukos skina laurus nacionaliniuose ir tarptautiniuose fotografijų konkursuose.

Mintis į vieną parodą surinkti pasaulio muzikos garsenybes, kurias jam kada yra tekę fotografuoti, Ramūnui šovė pakeliui į oro uostą pasitikti legendinės grupės „Led Zeppelin“ atlikėjo Roberto Planto. „Mano paauglystės legenda buvo visiškai paprastas vyrukas“, - po koncerto Trakų pilies kieme patyrė Ramūnas. Grįžęs pagalvojo: kažin kiek panašių legendų jau guli jo nuotraukų archyve. Paaiškėjo, kad nemažai.

Šiandien fotografo sąraše puikuojasi Andrea Boceli, Erico Claptono, Placido Domingo, Joe Cockerio, Eltono Johno, Judas Priest, Marilyno Mansono, Jameso Hatfieldo, Ozzy Osbourne, Rogerio Tayloro, Rodo Stewarto, Robbie Williamso ir daugybės kitų pavardės.

„Norėjau nufotografuoti juos šalia scenos, be mikrofono, padaryti portretines nuotraukas“, - apie savo idėją pasakoja Ramūnas. Muzikantus jis fotografavo šalia scenos, užkulisiuose, vaikštančius gatvėmis, šalia viešbučių, kuriuose gyveno.

„Vaikystėje perfotografuodavau savo mėgstamų grupių plakatus, niekada negalėjau tikėtis, kad atsidursiu šalia jų taip arti“, - sako fotografas ir visai neslepia kai kuriais vaikystės dievukais nusivylęs. Į mažoje scenoje stovinčius grupės „W.A.S.P.“ narius jam buvo tiesiog nesmagu žiūrėti. Pilvoti vyrai nė iš tolo nepriminė vyrukų, kuriuos matydavo vaizdo klipuose. „Visada svarbu laiku nulipti nuo scenos“, - neabejoja Ramūnas.

Prieiti prie garsių muzikantų ir dainininkų fotografui nebuvę sunku. Gal tik vieną kartą, kai dviračiu sekiojo paskui Jamesą Hatfieldą iš grupės „Metalica“, apsaugininkas mandagiai paprašė liautis. Ramūnas sako, kad šiais laikais, norint pasiekti garsenybes, yra gerokai sudėtingiau, reikia prasibrauti pro vadybininkų sieną. Užtat jis nostalgiškai prisimena grupės „Motorhead“ koncertą senuosiuose Vilniaus koncertų ir sporto rūmuose, kai iš atlikėjų galėjai ne tik paprašyti autografo, bet ir išgerti alaus.

Daugiau fotografo Ramūno Danisevičiaus istorijų apie Lietuvoje viešėjusius pasaulinio garso atlikėjus išgirsti ir jo nuotraukų parodą apžiūrėti bus galima Anykščių menų inkubatoriuje – studijoje rugpjūčio 16 dieną, nuo 15 valandos. Paroda „Muzika – mano gyvenimas: pasaulio scenos žvaigždės Lietuvoje” veiks iki rugsėjo 5 dienos. Ji - vienas iš nacionalinio bardų festivalio „Purpurinis vakaras“ renginių. Festivalio programą galite rasti www.purpurinisvakaras.lt ir feisbuke - https://www.facebook.com/purpurinis/ Festivalio renginius iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

....su dideliu IDOMUMU skaitau apie R.DANISEVICIU...,.

....su dideliu IDOMUMU skaitau apie R.DANISEVICIU...,. portretas
kaip apie TALENTINGA FOTOMENININKA ir...dideli DVIRACIU MEGEJA... TASKAS
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių