Quantcast

Filosofo S. Šalkauskio premija – politologui G. Mažeikiui

  • Teksto dydis:

Tryliktoji šiauliečio filosofo Stasio Šalkauskio premija šiemet įteikta Vytauto Didžiojo universiteto Filosofijos ir socialinės kritikos katedros vedėjui Gintautui Mažeikiui.

Jam ketvirtadienį Šiaulių kultūros centre bus įteikta premija ir tauraus metalo atminimo ženklas, kurį sukūrė menininkas Dainius Kulnys.

Kaip nurodoma antradienį išplatintame pranešime, G. Mažeikio filosofinė veikla ir karjera tiesiogiai susijusi su Šiaulių miestu. Jis buvo Šiaulių universiteto Humanitarinio fakulteto dėstytojas, kiek vėliau – Filosofijos katedros vedėjas, 2000–2008 metais – pirmojo Lietuvoje Kultūrinės antropologijos centro Šiaulių universitete įkūrėjas ir direktorius. G. Mažeikio filosofinėje veikloje daug dėmesio skiriama S. Šalkauskio palikimui, kurio tęstinumas ir plėtojimas atsispindi jo mokslo darbuose, straipsniuose, publicistikoje ir paskaitose.

S. Šalkauskio premija skiriama kas treji metai už tautos kultūros, meno, filosofinės ir pedagoginės minties įprasminimą ir plėtojimą asmenims, savo veikla tęsiantiems Stasio Šalkauskio darbus ir idėjas.

S. Šalkauskis – filosofas, pedagogas, vienas žymiausių ir iškiliausių asmenybių Šiaulių krašte. Aktyviai dalyvavo Lietuvos visuomeniniame ir kultūriniame gyvenime, skleidė tautiškumo, religingumo idėjas. Su pertraukomis mokęsis ir gyvenęs Šiauliuose, diegė teigiamą požiūrį į mokslą, meną ir kultūrą.

Iki šiol paskelbta 12 premijos laureatų, tarp jų yra kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus, filosofai Leonidas Donskis, Romualdas Ozolas, Vytenis Rimkus, Arūnas Sverdiolas, Alvydas Jokubaitis, laisvės kovų dalyvė Niolė Alfonsa Gaškaitė-Žemaitienė ir kiti.

Paskutinį kartą Stasio Šalkauskio premija įteikta 2020 metais Šv. apaštalų Petro ir Pauliaus katedros ir visos Šiaulių vyskupijos dvasios vadovui vyskupui Eugenijui Bartuliui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių