Quantcast

Filmo „Vardas tamsoje“ aktorė R. Valiukaitė: būsiu Izolda Kidman

  • Teksto dydis:

Režisierės Agnės Marcinkevičiūtės filmas „Vardas tamsoje“, sukurtas pagal to paties pavadinimo Renatos Šerelytės romaną, jau rodomas šalies kino teatruose. Filmas, kuriame žiūrovai ras keleto žanro – detektyvo, psichologinės dramos, juodosios komedijos – elementų, ypač išsiskiria šaržuotų
personažų spalvingumu.

Vienas iš jų – aktorės Rimantės Valiukaitės įkūnyta miestelio „bufetava“, savo šukuoseną standinanti keliais flakonėliais „kiečiausio“ lako ir einanti iš proto dėl Ryčio Cicino dainų. Ji labai pastabi ir tiksliai prisimena, kokias salotas buvo užsisakiusi žmogžudystės auka ir kiek vyno tą lemtingą vakarą išgėrė.

O galiausiai paaiškėja, kad ji, kaip ir visi žmonės, turi slaptų svajonių. Pavyzdžiui, pasikeisti vardą. Į egzotiškesnį. Kokį, sužinosite šioje ištraukoje iš filmo

 


Organizatoriai primena, kad jau šį šeštadienį, 16 val., kino centre „Skalvija“ įvyks žiūrovų susitikimas su filmo kūrėjais - režisiere Agne Marcinkevičiūte ir kito komiško personažo - paranojinių vizijų persekiojamos viešbučio šeimininkės – atlikėja aktorė Kristina Kazlauskaitė.

 

Jos atskleis, kodėl vieniems „Vardas tamsoje“ – detektyvas, o kitiems – ironija ir sarkazmu nuspalvintas 80-ųjų ir 90-ųjų Lietuvos paveikslas, ką filme veikia katinai, kaip pirmam vaidmeniui didžiajame ekrane pavyko prisikalbinti Jurgitą Jurkutę, kodėl paslaptingą gundytoją įkūnijo būtent Gediminas Storpirštis, ką išgyveno Neringa Varnelytė kurdama savo personažą ir daugelį kitų filmo kūrimo užkulisių detalių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių