Quantcast

Festivalyje „Pavasario gaida“ skambės muzika iš kino filmų

Klaipėdos rajone vykstantis menų festivalis „Pavasario gaida“ penktadienį viešės Priekulėje. Ten koncertuos Judita Leitaitė ir Čiurlionio kvartetas.

Dainininkė J.Leitaitė ir gerbėjų, ir kritikų dažnai apibūdinama kaip itin artistiška, žanro požiūriu lanksti ir nepaprastai produktyvi atlikėja. Savo repertuare sukaupusi daugelio svarbiausių klasikinių bei šiuolaikinių veikalų mecosoprano partijas, ji nesibodi atlikti ir populiariąją muziką, rusų romansus, prancūzų šansonas, operečių ir miuziklų ištraukas. Dainininkė nuolat dalyvauja įvairiuose televizijos projektuose, pramoginiuose ir labdaringuose koncertuose, kai kuriuos iš jų pati ir organizuoja.

Festivalyje „Pavasario gaida“ J.Leitaitė atliks dainas iš kino filmų, o jai pritars Čiurlionio kvartetas. Šis kolektyvas jau griežė atidarymo koncerte ir kvarteto nariai tikino mielai atvažiuosiantys ne kartą, jei tik bus kviečiami.

1968 m. susibūrusio Lietuvos nacionalinės premijos laureato Čiurlionio kvarteto veikla pastaraisiais metais ypač intensyvi. Šis ansamblis retokai girdimas Lietuvoje, bet dažnai atskrieja puikūs atsiliepimai apie jo koncertus užsienyje. Per daugiau nei 40 metų kvartetas pagrojo 4000 koncertų Lietuvoje ir užsienyje, vedė meistriškumo kursus Meksikos miesto Muzikos akademijoje, sėkmingai koncertavo daugelyje šalių. 2009 m. pabaigoje Čiurlionio kvarteto koncertus lydėjo sėkmė JAV – Bostono, Čikagos ir Vašingtono salėse.

Tačiau, ko gero, svarbiausia, kad Čiurlionio kvartetas ir po keturių dešimtmečių veiklos tarsi vis iš naujo dalijasi ir skleidžia muzikavimo grožį, kultūrą bei kokybę.

J.Leitaitės ir Čiurlionio kvarteto koncertas Priekulės kultūros centre – balandžio 15 d. 19 val. Įėjimas – laisvas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
Buvo fantastiškas koncertas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių