Quantcast

Festivalis „Šeršėliafam“ į Klaipėdą atveš šešis filmus (programa)

Kitą savaitę Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro Parodų rūmuose vyrų režisierių filmai džentelmeniškai užleis ekranus damoms.

Čia svečiuosis šeštasis tarptautinis moterų filmų festivalis „Šeršėliafam“. Šiemet jis į uostamiestį atvyks su dar didesniu kino juostų ir renginių bagažu bei provokuojančiu šūkiu „Iš jos gali tikėtis visko!“.

„Pasirinkę šį žavingai ir nenuspėjamai moteriai tinkantį apibūdinimą, supratome, kad šūkis puikiai atspindi festivalio idėją ir turinį: programa labai įvairi ir spalvinga tiek temomis, tiek asmenybėmis. Taigi ir iš jos, ir iš „Šeršėliafam“ galima tikėtis tikrai visko“, – tvirtino festivalio sumanytoja Greta Akcijonaitė.

Festivalio programoje – skirtingų nuotaikų ir temų filmai, kurių režisierės už savo kūrybą yra pelniusios apdovanojimų svarbiausiuose kino festivaliuose. Vienas ryškiausių šios programos filmų – prancūzų režisierės Julie Bertucelli „Tėve mūsų, kuris esi medyje“, uždaręs 2010-ųjų Kanų kino festivalį bei, kalbama, palydėtas penkias minutes trukusiomis ovacijomis. Pagrindinį vaidmenį šiame filme sukūrė aktorė ir dainininkė Charlotte Gainsbourg.

Festivalis „Šeršėliafam“ supažindins ir su naujokėmis režisierėmis. Viena jų – Katie Aselton („Viena naktis laisvės“). Romantiškai nusiteikę festivalio žiūrovai neprašaus pro šalį apsilankę vokiečių režisierių filmuose. Kad ir Doris Dörrie romantinėje dramoje „Vyšnių žydėjimas“.

Ispanišku temperamentu dvelkianti kino festivalio „Šeršėliafam“ naujiena – programa „Katalonijos moterys“ su penkiais ispanių režisierių kūrybos darbais. Joje sutilpo net trys žinomos režisierės Isabele Coixet filmai, Klaipėdoje bus rodomas „Paslaptingas žodžių gyvenimas“.

Festivalio žiūrovai pirmieji turės galimybę išvysti dvi lietuviškas dokumentines premjeras – režisierės Dali Rust filmą „Nadiežda“ ir Giedrės Žickytės „Paskui saulę ir ožkas“, kurie bus demonstruojamas ir uostamiestyje.

Bilietas į „Šeršėliafam“ kino seansą Klaipėdoje kainuos 6 litus. Festivalio filmai bus rodomi kovo 16 ir 17 d. Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro Parodų rūmuose (Aukštoji g. 1 / Didžioji Vandens g. 2).

Festivalio programa Klaipėdoje

Kovo 16 d.

17.30 val.  – „Paslaptingas žodžių gyvenimas“ (115 min.);

19.45 val. – „Paskui saulę ir ožkas“, „Nadiežda“ (60 min.);

21.15 val. – „Tėve mūsų, kuris esi medyje“ (100 min).

Kovo 17 d.

17.30 val. – „Viena naktis laisvės“ (78 min.);

19 val. – „Vyšnių žydėjimas-Hanami” (127 min).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių