Quantcast

Festivalis „Nuotykiai tęsiasi!”: ką būtina jame pamatyti?

  • Teksto dydis:

Jau šį savaitgalį, birželio 8–9 dienomis Dainuvos slėnyje, Anykščiuose, vasaros festivalis šeimoms „Nuotykiai tęsiasi!“ suburs mylimiausius vaikų knygų autorius, kino ir animacijos kūrėjus, aktorius, muzikantus, istorijų pasakotojus. Festivalio organizatoriai – literatūros pažinimo programa „Vaikų žemė“ ir Anykščių rajono savivaldybės Liudvikos ir Stanislovo Didžiulių viešoji biblioteka atrinko savo renginių topus.

Bibliotekos kultūrinių veiklų koordinatorė ir organizatorė Vaida Jucienė pirmąją renginio dieną renkasi Norberto Černiausko ir Birutės Bikelytės Lietuvos šaulių sąjungos 100-mečiui skirtos knygos „Apie šalius, riterius ir drakonus Lietuvoje“ pristatymą didžiojoje scenoje. Jam pasibaigus, vyks jaunųjų riterių įšventinimas, bus ragaujama šaulių virta košė.

Šeštadienio vakarą mylimiausi vaikų rašytojai – Benas Bėrantas, Tomas Dirgėla, Virgis Šidlauskas, Kotryna Zylė ir Justinas Žilinskas – pakvies į šokių aikštelę. Susibūrę į muzikinę grupę „Knygų vaikai“, ant kojų pakels festivalio ir vaikus, ir suaugusius.

Pirmosios dienos popietę tėvai ir vaikų globėjai galės pasiklausyti Vaiko psichologijos centro įkūrėjos, psichologės dr. Monikos Skerytės-Kazlauskienės paskaitos „Žaidimų svarba vaikų raidai ir kaip knygos padeda žaisti“.

Vaikų knygų autorius ir detektyvinių istorijų ekspertas Tomas Dirgėla sekmadienį, Didžiojoje scenoje drauge su jaunaisiais skaitytojais sieks miegalių rekordo!

Festivalio pabaigai V. Jucienė siūlo trumpametražių filmų agentūros „Lithuanian Shorts“ parengtą animacinių filmų programą. Anykščių kultūros centre bus pristatyti 8 animaciniai ir animaciniai-vaidybiniai filmai. Programa pakvies į spalvotus pasaulius, kuriuose bus galima sutikti miniatiūrinę lapę, rimtus muškietininkus, stebėti dviejų tramvajų kasdienybę bei netikėtą liūto ir beždžionės draugystę. Filmai tiks ir vyresniems, ir skaityti dar nemokantiems mažiesiems.

Vaikų literatūros pažinimo programos „Vaikų žemė“ vadovas Justinas Vancevičius siūlo sekmadienį nepraleisti Kristinos Buožytės virtualios realybės animacinio filmo „Angelų takais“ peržiūros edukacijų erdvėje. Venecijos kino festivalyje pristatytas filmas, kviečiantis pasivaikščioti po M. K. Čiurlionio paveikslais įkvėptą istoriją, Anykščiuose pirmąjį kartą bus parodytas Lietuvos žiūrovams.

Šeštadienio popietę didžiojoje scenoje įvyks niekur nerodytos muzikinės pasakos „Sniego karalienė“ premjera. Jos autorius, „Auksinio scenos kryžiaus“ laureatas Paulius Tamolė kartu su muzikantais Chrisu Ruebensu ir Tadu Dešuka sukūrė visiškai naują garsios pasakos interpretaciją, kuri mėgina atsakyti į klausimą – kodėl mūsų širdys virsta ledo gabaliukais?

Leidyklų miške, šeštadienį, 2018 metų geriausios knygos vaikams ir paaugliams autorė Neringa Vaitkutė pasakos apie savo knygą „Klampynių kronikos“ ir kvies klajoti fantazy pasaulio

takais, kuriais klaidžioja ir nuotykius patiria keistos, gal kiek baugios, bet nuostabios mitinės būtybės.

Sekmadienį edukacijų erdvėje bus pristatytas dar vienas animacinis filmas – animatorius Ignas Meilūnas papasakos, kaip gimsta lėliniai filmai ir parodys ištraukas iš dar kuriamo animacinio filmo „Matilda“. Jis statomas pagal to paties pavadinimo čekų rašytojo Milošo Maceureko pasaką. Po pristatymo vyks stop kadro lėlinės animacijos dirbtuvės, kurias ves animatorės Emilė Maigytė ir Emilija Juzeliūnaitė.

Jauniausius festivalio lankytojus „Auksinio scenos kryžiaus“ nominantai „Vėjų teatras” kviečia į teatralizuotą, pagal Mariaus Marcinkevičiaus eilėraščius sukurtą koncertą „Vėjai švilpia APIE ŽUVIS, AUSIS ir MAMĄ”. Koncerte išgirsite visiškai naujas ir negirdėtas dainas, kurios švilps galvose dar ne vieną dieną. Visą festivalio programą galima peržiūrėti ir atsisiųsti iš čia.

Primename, kad festivalio lankytojams vietiniai partneriai teikia apgyvendinimo, maitinimo ir pramogų nuolaidas. Daugiau informacijos apie jas ir visą programą galite susižinoti festivalio „Nuotykiai tęsiasi“ socialinio tinklo „Facebook“ puslapyje.

Vaikų ir jaunimo literatūros festivalis „Nuotykiai tęsiasi!“ vyks birželio 8–9 dienomis Dainuvos slėnyje, Anykščiuose. Renginį organizuoja literatūros pažinimo programa „Vaikų žemė“ ir Anykščių rajono savivaldybės L. ir S. Didžiulių viešoji biblioteka. Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba, projekto partneris – Anykščių rajono savivaldybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių