Quantcast

Festivalis „Gaida“ išrinktas į geriausių Europos festivalių elitą: kviečia balsuoti

  • Teksto dydis:

Europa išrinko geriausius šių metų kultūros ir meno festivalius – iš 715 festivalių, vykstančių senajame žemyne, buvo paskelbti ir aukščiausiai įvertinti 24 laureatai, tarp kurių pateko vienintelis festivalis iš Lietuvos ir visų Baltijos šalių – Vilniuje vykstantis festivalis „Gaida“.

Europos festivalių asociacija (EFA) geriausių festivalių rinkimus rengia programoje „Europa festivaliams, festivaliai Europai“. Tarptautinis aktualiosios muzikos festivalis „Gaida“ išrinktas į laureatų elitą greta tokių garsių Europos festivalių, kaip „BBC Proms“ (Jungtinė Karalystė), „Prahos pavasaris“ (Čekija), „Maggio Musicale Fiorentino“ (Italija), „Ars Electronica“ (Austrija), „Dark Music Days“ (Islandija), Tarptautinis Bergeno festivalis ir kt.

Dabar visi Europos šalių gyventojai gali balsuoti už savo festivalį tinklalapyje www.festivalfinder.eu ir išrinkti nugalėtoją. „Vilniaus festivaliai“ kviečia palaikyti vienintelį Lietuvos atstovą iš 24 laureatų sąrašo ir balsuoti už festivalį „Gaida“.

Festivalio laureatai bus apdovanoti specialioje ceremonijoje „Bozar“ menų centre Briuselyje rugsėjo 26 d. Iškilmių dalyvius sveikins Europos Komisijos kultūros komisaras Tibor'as Navracsics'as, į renginį bus kviečiami laureatų šalių kultūros ministrai, miestų merai, Europos Parlamento nariai, renginį stebės tarptautinė žiniasklaida.

Programa „Europa festivaliams, festivaliai Europai“ (EFFE) buvo inicijuota Europos festivalių asociacijos ir yra remiama Europos Komisijos. Laureatai buvo rinkti iš 715 Europos festivalių, turinčių EFFE programos ženklą, savotišką kokybės sertifikatą, suteikiamą tarptautinių ekspertų. Greta oficialių festivalių laureatų apdovanojimų bus teikiamas ir publikos prizas pagal balsavimo internete rezultatus. 

Nuo 1991 m. Vilniuje rengiamas festivalis „Gaida“ šiandien yra pagrindinis šiuolaikinės muzikos festivalis ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse, vienas svarbiausių muzikos forumų Centrinėje ir Rytų Europoje. „Gaidos“ renginiai siejami su aukštai iškelta meninės kokybės kartele. Per pastaruosius 15 metų „Gaida“ tapo prestižiniu festivaliu, kurio koncertuose pasirodo žymiausi pasaulio šiuolaikinės muzikos kūrėjai bei atlikėjai ir kurio renginiai mėgstami, gausiai lankomi publikos.

Už aukštus pasiekimus tarptautinėje scenoje „Gaidos“ festivalis 2005 m. buvo pakviestas prisijungti prie autoritetingo Europos tinklo „Réseau Varèse“, vienijančio Paryžiaus, Berlyno, Londono, Varšuvos, Oslo, Helsinkio, Porto, Vienos, Amsterdamo ir kitų miestų svarbiausius festivalius ir muzikos institucijas. 2008 m. „Gaidai“ buvo suteikta teisė rengti Vilniuje ISCM Pasaulio muzikos dienas – tai liudijo tarptautinės muzikų bendruomenės pripažinimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių