Quantcast

Egiptas sustabdė bandymą pavogti 10 tonų sveriančią senovinę statulą

Egipto pareigūnai antradienį pranešė, kad sulaikė tris asmenis, kurie, pasinaudodami kranu, bandė pavogti tūkstančio metų senumo, 10 tonų sveriančią, faraono Ramzio II statulą.

Prokuratūra pareiškime teigė, kad „nurodė tris kaltinamuosius sulaikyti keturioms dienoms, kol bus atliktas tyrimas“, ir apkaltino juos „bandymu pavogti faraono statulą“ iš senovinio pietinio Asuano miesto, esančio maždaug už 675 km į pietus nuo Kairo prie Nilo.

Pareiškime rašoma, kad policija pranešė, jog „buvo sulaikyti trys asmenys, turėję rankinius kasimo įrankius ir sunkiąją įrangą, kraną“, kuriuos jie naudojo norėdami „pakelti statulą ir iškasti teritorijoje esančias senienas“.

Asuano senienų tarnyba įrodė, kad „statula yra senovinė, ir priskyrė ją Ramziui II, o jos svoris – maždaug 10 tonų“, priduriama pareiškime.

Prokuratūra nurodė pareigūnams „skubiai ištirti kitus asmenis, kurie kartu su įtariamaisiais dalyvavo nusikaltime“.

Ramzis II, vienas žymiausių XIX dinastijos faraonų, valdė 67 metus. Jis garsėjo kaip didis karys ir produktyvus statytojas, įsakęs statyti šventyklas visame Egipte.

Per pastarąjį dešimtmetį Egiptas susigrąžino apie 29 000 antikvarinių daiktų, kurie, kaip nustatyta, buvo išvežti į užsienį neteisėtais būdais.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ne \\\\\.../////

Ne  \\\\\...///// portretas
š'Mąšniaus darbas???

Cha

Cha portretas
Va čia tai bent vagys. Mūsiškiams iki jų toli. Kaip būtų šaunu nukniaukti Vilniuj kokį Gediminą ar Basanavičių ir parduoti ...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių