Quantcast

Dvylikai menininkų skirtos Vyriausybės kultūros premijos

  • Teksto dydis:

Ministrų kabinetas pirmadienį skyrė Vyriausybės kultūros ir meno premijas dvylikai menininkų.

Jos skirtos rašytojams Gintarui Patackui, Undinei Radzevičiūtei, kino režisierei Janinai Lapinskaitei, choro dirigentui Povilui Gyliui, aktorei Aldonai Bendoriūtei-Gadliauskienei, choreografei, šokio pedagogei Birutei Banevičiūtei, teatro menininkei Saulei Degutytei-Šiekštelienei, literatūrologei Violetai Kelertas.

Tarp laureatų taip pat yra dailėtyrininkė Ramutė Rachlevičiūtė, dailės istorikė Regimanta Stankevičienė, tautodailininkas Vytautas Ulevičius, grafikė Birutė Zokaitytė.

Kultūros ministras Simonas Kairys pirmadienį teigė, kad premijų laureatai atrinkti iš 37 kandidatų.

Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad iš 12 skirtų premijų devynias gavo moterys.

„Komisija šiemet ypač norėjo atkreipti dėmesį į tuos kūrėjus, į tuos žmones, kurių pavardės dėl jų veiklos specifikos nebūtinai būna plakatuose rašomos didžiausiomis raidėmis, galbūt net ne visada patenka į viešumą, kaip norėtume, bet jų darbas yra itin reikšmingas mūsų kultūros ir meno pasauliui ir atsidavimas tam yra neabejotinas“, – per Vyriausybės posėdį sakė S. Kairys.

Premijos skiriamos Lietuvos, taip pat pasaulio lietuvių kultūros ir meno kūrėjams bei veikėjams už svarų indėlį į kultūrą ir meną bei ypatingus šios srities nuopelnus.

Vyriausybės kultūros ir meno premijos teikiamos nuo 1997 metų.

Kasmet skiriama ne daugiau kaip 12 premijų. Vyriausybės kultūros ir meno premija yra 340 bazinių socialinių išmokų dydžių – 13,6 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tik

tik portretas
savas /menas/ per lgbt filtra?'

Tie trys vyrai per klaidą

Tie trys vyrai per klaidą portretas
Pakliuvo į sąrašą? Bobausybė stengias savas prakišti, kol valdo?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių