Quantcast

Dizaineriai ir stilistai ekologijos tema dekoravo suoliukus

Rugpjūčio 10 d. „Panoramoje“ pradėta kūrybinė iniciatyva ekologijos tema, į kurią įsitraukė Lietuvos dizaineriai ir stilistai.

Prekybos centre įkurtose dirbtuvėse suoliukus dekoravo Ieva Ševiakovaitė, Seržas Gandžumianas, Egidijus Sidaras, Kristina Kruopienytė, Egidijus Rainys, Inga Leliugaitė, Daiva Urbonavičiūtė, Laura Dailidėnienė ir Morta Urbietytė.

Mados atstovai suoliukus pavertė meno kūriniais, kuriuos vienijanti idėja – paskatinti žmones elgtis ekologiškai, tausoti aplinką. Visi suoliukai, kai dizaineriai ir stilistai baigs juos dekoruoti, bus pastatyti prekybos centro „Panorama“ pirmame ir antrame aukšte. Į suoliukus bus galima ne tik pažiūrėti, bet ir ant jų pasėdėti.

„Šia iniciatyva norime prisidėti prie eko judėjimo, todėl subūrėme meno atstovus, kurie jau yra ekologiškos gyvensenos šalininkai. Suoliukai taps ne tik meno kūriniais, bet ir priemone komunikacijai – ant jų sėdintiems žmonėms dar kartą bus priminta apie tai, kaip jie gali elgtis ekologiškiau“, - sakė „Panorama LT“ rinkodaros vadovė Aušra Balčiūnaitė.

Iš viso dekoruota 10 suoliukų. Vieną iš jų apipavidalino „Panorama“ lankytoja, konkurso būdu atrinkta iš socialinio tinklo „Facebook“ draugų grupės. Suoliukai „Panoramos“ erdvėse bus pastatyti maždaug po savaitės.

Seržas Gandžiumianas
„Mano suoliuke pavaizduotas gamtos fragmentas, bet, kaip matote, jis neturi spalvų. Mano suoliuko idėja yra spalvos perteikime. Spalvas perteiksiu „cheminėm“ etiketėm. Parodysiu, kad natūralumas turi formą, bet neturi dvasios. Ta dvasia yra užgožta. Perteiksiu idėją, kad tai, ką mes gaminame, naikiname iš savęs“.

Kristina Kruopienytė
„Mes tikriausiai visi esame už ekologišką, švarų pasaulį. Mano suolelis simbolizuoja būtent švarų mišką, sveiką pasaulį. Vieną pusę palikau juodą. Ji nešvari, atspindi purvą, užterštumą ir t.t. Norėčiau atlikti testą: kas priimtinau – ar tas žalias, švarus suolelis, ar tas juodas, nešvarus. Įdomu, ant kurio praeiviams būtų maloniau prisėsti“


Ieva Ševiakovaitė (ir Jolanta Rimkutė)
„Kartais nieko neveikimas mažiau kenkia gamtai. Jis būna daug ekologiškesnis, nes, pavyzdžiui, gaminant dažus, mums reikia chemijos, gaminant teptukus, kartais net gyvūnai žudomi. Dėl to pasirinkau šį „neveiksmą“. Taip ir parašiau ant eko suoliuko“.

Laura Dailidėnienė
„Šituo suoliuku aš norėjau pavaizduoti gamtos ir žmogaus santykį – žmogus arti gamtos, arba gamta arti žmogaus. Piešiau žmogaus, medžio šešėlį, nes jis yra šalia žmogaus. Vaikščiodamas patalpoje prie gamtos gali prisiliesti ir pamatyti jos šešėlį“.

Inga Leliugaitė
„Mano požiūris yra toks, kad viskas prasideda nuo minties galios ir kad reikia pradėti nuo minčių, nes mintys materializuojasi. Į suoliuką „pažiūrėjau“ labai paprastai, kaip į grožį, gėrį, nuo ko ir prasideda visa ekologija“.

Daiva Urbonavičiūtė
„Mes gyvename gražiame pasaulyje. Štai aš dabar savo sūnui piešiu ir sakau – čia yra paukštis, čia yra šunelis, karvytė, čia yra žvaigždės. Iš tiesų, kai pasižiūri, viskas yra labai gražu. Kai išvažiuoji į gamtą, supranti, koks tai yra gėris. Visa kita aš rodau savo suoliuko piešinyje: tą gėrį mes patys naikiname savo rankomis. Susimąstykime“ .

Egidijus Sidaras
„Suoliuką apipavidalinti Eko tema norėjosi labai paprastai. Ir mano kūryboje, ir gyvenimo būde dominuoja minimalistiniai principai. Tad ir suoliuką dekoravau tiesmukai, nes norėjau paprastai ir aiškiai žmonėms pasakyti, pristatyti Eko temą“.

Egidijus Rainys
„Idėja maždaug tokia: nupiešiau zebrą, nes manau, kad ekologija yra labai plati sąvoka. Neužtenka vien valgyti ekologišką maistą ir dėvėti lininius drabužius. Ekologija yra daug plačiau, pavyzdžiui, atogrąžų miškų naikinimas, gyvūnų rūšių naikinimas, fabrikų išmetamos dujos ir panašiai. Kalbant apie ekologiją, negalima apsiriboti vien tik tuo, kas liečia mus kasdien, nes tai yra pakankamai siaura ir savanaudiška“.

Morta Urbietytė
„Idėja, kaip tapyti suoliuką, kilo ekspromtu. Toji idėja yra gyvenime nebijoti spalvų ir drąsos. Išryškėjus ekologijos problemai visiems ji pasirodė labai baisi ir keista. Vis dėlto, matome, kaip stipriai ir drąsiai einama ekologijos kryptimi. O spalvos visada reikalingos, kad pagyvintų“.

Ieva Paulauskaitė, „Panorama“ lankytoja
„Mano pagrindinė idėja yra taisyklių išsakymas. Juk kiekvienas žmogus kuria savo taisykles, vieni griežtesnes, kiti ne. Štai ant suoliuko rasite mano parašytas idėjas, kaip žmogus turi įvertinti tai, ką turi, gerbti aplinką, mylėti kitus, eiti mažais žingsneliais prie eko pasaulio. Labai tikiuosi, kad kiekvienas žmogus, prisėdęs ant mano suoliuko, bent kažkokią mažytę dalelę paims iš manęs“.


Šiame straipsnyje: ekologijadizaineris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių