Quantcast

Dimai Bilanui – profesionalūs Vaidos Genytės patarimai

Pirmojo Baltijos kanalo projekte „Operos fantomas“ sulig kiekviena laida augančią įtampą kiek sušvelnino romansų vakaras.

Atlikę garsiausius Rusijos ir užsienio kompozitorių kūrinius, bemaž visi projekto dalyviai sulaukė aukščiausių komisijos vertinimų. Kiek mažiau pasisekė tik Ani Lorak ir Dimai Bilanui. Norėdama padrąsinti D. Bilaną, dainavimo patarimų jam mielai davė garsi Lietuvos operos solistė ir pedagogė Vaida Genytė-Marazienė.

Penktojoje „Operos fantomo“ laidoje D. Bilanas pasirinko garsųjį romansą „Menu akimirką žavingą“, kurį Aleksandras Puškinas skyrė Anai Kern, o kompozitorius Michailas Glinka – jos dukrai Jekaterinai Kern.

Komisijos narė Liubovė Kazarnovskaja Dimos atlikime pasigedo nuoširdumo ir tikrumo. Jos manymu, kūrinys geriau skambėtų, jei dainininkas jį dainuotų falcetu. Tačiau pats D. Bilanas šia komisijos nuomone suabejojo: „Nemanau, kad mano falcetas muzikos konservatorijoje būtų įvertintas teigiamai“.



Panašią pastabą jaunajam dainininkui skyrė ir Zurabas Sotkilava. Nesėkmingai pabandęs žodžiais paaiškinti, kaip iš tikrųjų turėjo skambėti romansas, operos grandas ji tiesiog padainavo. „Jį reikia dainuoti šiltai ir seksualiai“, – atviravo Z. Sotkilava.

Už širdies griebiantį romantišką kūrinį sutiko pakomentuoti ir muzikos pedagogė V. Genytė-Marazienė. „Pasirinktas labai gražus romanas. Techniškai kūrinys atliktas gerai, jausmingai. Nors būtų galima dar prie daug ko prikibti“, – kalbėjo dainininkė. Kiek griežčiau ji atsiliepė apie D. Bilano pademonstruotas balso galimybes.

„Klausantis Dimos, norėjosi mažiau girdėti vibrato. Jo buvo  per daug. Galima būtų pagalvoti, kad tai panašu į balso defektą tremolo. Kai kuriose vietose buvo aiškiai girdima ir neteisinga intonacija“, – pastebėjo V. Genytė-Marazienė. „Projekte jam noriu palinkėti sėkmės ir valios. Su nekantrumu stebėsiu ir lauksiu kitų D. Bilano pasirodymų“, – pokalbį baigė daugelio panašių televizijos projektų dalyvė.

Šį šeštadienį, 20:20 per PBK „Operos fantomo“ laida perkels žiūrovus į Italiją. Filipas Kirkorovas, Dima Bilanas, Valerija, Tamara Gverdčiteli ir kitos žvaigždės atliks tokius kūrinius kaip „Sole Mio“, „Įsimylėjęs kareivis“, „La spagnola“, „Arrivederci, Roma“ ir kt. Dalyvius vertins operos primadona Liubovė Kazarnovskaja, pasaulinės operos legenda Zurabas Sotkilava ir ekstravagantiškas režisierius Romanas Viktiukas.


Šiame straipsnyje: Operos fantomasDima Bilanas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių