Quantcast

Didžiausias šviesų festivalis Baltijos šalyse – jau šį rudenį Pakruojo dvare

  • Teksto dydis:

Rudens pabaigoje į Pakruojo dvarą sugrįžta ryškiausias renginys ne tik Baltijos šalyse, tačiau ir Šiaurės Europoje – jau IV-asis didžiųjų šviesos žibintų festivalis „Stebuklų šalyje“.

Dar didesnis nei kada buvo, šiais metais festivalis sužibs šimtais didžiulių šviesos skulptūrų-žibintų, stebins neįtikėtinais šviesos ir garso efektais, specialiu festivalio įgarsinimu bei projekcijomis jau lapkričio 27–sausio 16 dienomis.

Šių metų festivalio tema – kerintis Luiso Kerolio „Alisa stebuklų šalyje“ pasaulis su iliuzijomis, stebuklais, magiškais personažais, kurie perkels į kitą realybę, sukurtą šviesos ir garso technologijomis, kurios ne sykį leis suabejoti kas yra tikra, o kas tik iliuzija. Pasak Pakruojo dvaro Barono, „tai, neabejotinai, bus ryškiausias reginys, kuris sukvies ištroškusius kerinčių vaizdų į magišką šviesos kelionę žiemos tamsybių metu po stebuklingą iliuzijų pasaulį, kuris džiugins autentiškoje dvaro aplinkoje“.

Organizatorių nuotr.

Jau kelintus metus iš eilės didžiausiame Lietuvos dvare rengiami, lygių šalyje neturintys didžiulių šviesos skulptūrų festivaliai – išskirtinai ryškūs, kupini neaprėpiamos fantazijos, naujausių specialiųjų šviesos efektų ir muzikos. Kasmet palaipsniui didėja ir festivalių apimtis, skulptūrų skaičius, bene visos kompozicijos yra kuriamos būtent dvarui, daugiau niekur pasaulyje neeksponuojamos, yra specialiai pritaikomos prie dvarvietės 15 ha ploto kraštovaizdžio. Taip pat festivalio metu lankytojų lauks atrakcionai visai šeimai, šventinio šurmulio kupina kalėdinė mugė, dvaro patirtys.

Didžiausias žiemos festivalis Pakruojo dvare prasidės jau lapkričio 27 dieną.

Pakruojo dvaras – ne tik didžiausia Lietuvoje išlikusi dvaro sodyba, tačiau ir viena iš 18 patraukliausių kultūrinio turizmo vietovių Europoje bei ne sykį pripažintas kaip „Metų turizmo objektas“ Lietuvoje, kur atkuriamas XIX a. pab.–XX a. pr. dvaro gyvenimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių