Quantcast

Dalyje savivaldybių veiklą atnaujins bibliotekų ir archyvų skaityklos

  • Teksto dydis:

Nuo kovo 22 d., pirmadienio, mažesnius sergamumo rodiklius fiksuojančiose savivaldybėse savo veiklą vėl atnaujins bibliotekų ir valstybės archyvų skaityklos.

Vyriausybės sprendimu atnaujinti skaityklų veiklą leidžiama tose savivaldybėse, kuriose keturiolikos dienų COVID-19 ligos sergamumo rodiklis 100 tūkst. gyventojų yra mažiau kaip 200 atvejų.

Šiose  savivaldybėse bibliotekų ir archyvų skaityklose skaitytojai vėl galės būti aptarnaujami fiziškai. Vienu metu bus galima aptarnauti ne didesnes nei dviejų asmenų grupes, išskyrus vienos šeimos ir (arba) vieno namų ūkio narius.

Bibliotekų skaityklų atidarymo laukė didelė visuomenės dalis, ypač besimokantys ir studijuojantys, skaityklų infrastruktūra įpratę naudotis gyventojai.

Pasak Lietuvos vyriausiosios archyvarės Kristinos Ramonienės, nuo karantino pradžios buvo jaučiamas ne tik didelis mokslininkų, tyrėjų, bet ir visos bendruomenės poreikis kuo greičiau vėl turėti galimybę dirbti valstybės archyvų skaityklose.

„Džiaugiamės, kad Kauno regioninis valstybės archyvas ir jo filialas Alytuje, Šiaulių regioninis valstybės archyvas jau nuo kitos savaitės gali atverti skaityklų duris. Tikimės, kad artimiausiu metu duris atvers ir kitų valstybės archyvų skaityklos“, – sako K. Ramonienė.

Bibliotekų ir valstybės archyvų, taip pat neseniai atsidariusių muziejų darbuotojai kviečiami naudotis profilaktinio testavimo dėl COVID-19 galimybėmis. Plačiau apie jas – čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių