Quantcast

D. Tamulevičiūtės lietuvių autorių scenos kūrinių konkursą laimėjo VMT spektaklis „Tinder Dates“

  • Teksto dydis:

Dalios Tamulevičiūtės lietuvių autorių scenos meno kūrinių konkursą laimėjo Vilniaus mažojo teatro kuriamas spektaklis, penktadienį pranešė Kultūros ministerija.

Režisierių Gabrielės Tuminaitės ir Staso Žyrkovo (Ukraina) bei dramaturgės Gabrielės Labanauskaitės kuriamam spektakliui darbiniu pavadinimu „Tinder Dates“ skirta 20 275 eurai.

Anot Kultūros ministerijos pranešimo, pjesė, kurios žanras įvardijamas kaip socialinis tyrimas-komedija, rašoma repetuojant, bendraujant su aktoriais, klausantis jų istorijų, įžvalgų, dalijantis patirtimis ir idėjomis.

Pasak dramaturgės G. Labanauskaitės, čia nėra vientiso naratyvo, dramaturgija kuriama iš atskirų epizodų, tačiau visuose juose kalbama apie žmonių vienas kito paieškas, meilės siekiamybę.

„Tai ir savitas socialinis tyrimas, nes dėmesys sutelkiamas į tai, kas vyksta dabar, kuo žmonės gyvena šiomis dienomis. Kartu šis darbas yra ir apie vadinamąją millenium kartą (24–30-mečius) – aktoriai vaidina savo amžiaus personažus, spektaklyje atsispindės būtent šiai kartai būdingos realijos, santykių niuansai“, – teigiama pranešime.

Šiemet D. Tamulevičiūtės lietuvių autorių scenos meno kūrinių konkursui parodyti septyni darbai.

Šio konkurso tikslas – inicijuoti scenos meno kūrinių pagal klasikinę ir šiuolaikinę lietuvių literatūrą eskizų ar ištraukų sukūrimą skatinant scenos meno kūrėjų iniciatyvą ir meninę saviraišką, stiprinant lietuvių literatūros ir teatro tarpusavio ryšius.

D. Tamulevičiūtės premija įsteigta 2009 metais, siekiant puoselėti lietuvių literatūros autorių kūrybą Lietuvos teatrų scenose.

Spektaklis pagal jį laimėjusią paraišką turi būti suvaidintas per D. Tamulevičiūtės profesionalių teatrų festivalio atidarymą Varėnoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių