Quantcast

Čikagos lietuvių ansambliui įteiktas „Aukso paukštės“ apdovanojimas

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sekmadienį įteikė „Aukso paukštės“ apdovanojimą Čikagos lietuvių meno ansambliui „Dainava“.

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sekmadienį įteikė „Aukso paukštės“ apdovanojimą Čikagos lietuvių meno ansambliui „Dainava“.

Šis apdovanojimas skirtas geriausiam užsienio lietuvių mėgėjų meno kolektyvui ir jo vadovui Dariui Polikaičiui už Lietuvos kultūros ir dainų švenčių tradicijų puoselėjimą.

„Nėra išeivių, nėra palikusių tėvynės, nes jos neįmanoma palikti, čia yra visų mūsų namai, mūsų tautos namai ir todėl prieš septynetą metų įsteigtas prizas užsienio lietuvių kolektyvams. Ir šį kartą „Aukso paukštė“ keliauja į Ameriką, keliauja į Čikagą - menų kolektyvą „Dainava“, - įteikdamas apdovanojimą sakė L.Linkevičius.

Apdovanojimą priėmęs D.Polikaitis padėkojo visų išeivių vardu.

„Dėkoju visos išeivijos vardu, kurią jūs taip maloniai priimate į Dainų šventę ir dėkojame mes visi Lietuvai, kad ji atsirado visų mūsų širdyse, kad įsižiebė ir kad leido mums ją mylėti“, - sakė D.Polikaitis.

Pasak Užsienio reikalų ministerijos, Čikagoje gimęs ir augęs D.Polikaitis nuo 1988-ųjų vadovauja ansambliui „Dainava“, kuris atlieka ne tik žinomus lietuvių ir kitų šalių kompozitorių kūrinius, bet ir nuolat puoselėja lietuvišką liaudies dainą. 2002 metais ansamblis išleido lietuviškų dainų kompaktinę plokštelę „Kur giria žaliuoja“.

D.Polikaitis taip pat dirigavo ankstesnėse dainų šventėse Lietuvoje 1994, 1998 ir 2003 metais. Jis – 2006 metų Šiaurės Amerikos lietuvių dainų šventės kūrybinio komiteto narys, 1997 metais buvo apdovanotas JAV lietuvių bendruomenės Kultūros tarybos muzikos premija.

„Aukso paukštės“ nominacija įsteigta 2007-aisiais. Tai dar viena paskata sutelkti lietuvių diasporą valstybei stiprinti ir jos vardui garsinti. Laureatą kasmet išrenka Lietuvos liaudies kultūros centro sudaryta atrankos komisija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių