Quantcast

Bulgarijoje vienuolis pasmerkė aiškiaregę Vangą

Bulgarijos vienuolis savo naujoje knygoje "Piotras Donovas ir Vanga - aiškiaregiai ir antikristo pranašai" vėl sukėlė Ortodoksų Bažnyčios ir ekstrasensų diskusijas.

Vienuolis Visarionas savo knygoje smerkia gerbiamą visame pasaulyje gydūnę ir aiškiaregę Vangą ir bulgarų "dvasinį mokytoją" P.Donovą, taip pat susieja bulgarų domėjimąsi pranašautojais ir įvairų misticizmą su dešimtmečius trukusia ateistine įtaka komunistų laikais.

Ir nors Bulgarų Ortodoksų Bažnyčia tiesiogiai Vangos ar P.Donovo nesmerkė, oficialiame Bažnyčios tinklalapyje sakoma, kad vienuolis pristatys savo knygą dviejose paskaitose apie "tariamuosius dievukus Vangą ir Donovą".

Visarionas, gyvenantis viename ortodoksų vienuolyne Atono kalne Graikijoje, papasakojo Bulgarijos laikraščiui "24 časa" ketinąs parodyti skirtumą tarp okultizmo ir tikrosios krikščionybės.

Neseniai surengta apklausa parodė, kad maždaug 30 proc. bulgarų mažiausiai vieną kartą kreipėsi į alternatyvinę mediciną, dažniausiai į gydūnus ir žiniuonius.

Iš kito tyrimo rezultatų matyti, kad maždaug 47 proc. šalies gyventojų remia Ortodoksų Bažnyčią, o 37 proc. dėl to neturi aiškios nuomonės.


Šiame straipsnyje: vienuolisaiškiaregė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių