Quantcast

Beveik 700 kūrėjų pradedamos mokėti vienkartinės kompensacinės išmokos

  • Teksto dydis:

Lietuvos kultūros taryba pirmadienį pranešė pradedanti mokėti vienkartines kompensacines išmokas savarankiškai dirbantiems kūrėjams, dėl karantino praradusiems pajamų.

Pranešama, kad iš viso dėl kompensacijų kreipėsi 863 žmonės, išmokos pasieks 698 kūrėjus, kurie atitiko kompensavimo programos sąlygas.

Iš viso paskirstyta 656 tūkst. eurų Kultūros tarybos administruojamų lėšų dalies, gautų iš tuščios laikmenos atlygio.

Po 600 eurų gaus 420 kūrėjų, po 1,2 tūkst. eurų – 161, po 1,8 tūkst eurų – 117 kūrėjų.

Kultūros tarybos teigimu, išmokos paskirstytos proporcingai, atsižvelgiant į pajamų praradimų dydžius.

Likusios šios programos lėšos – kiek daugiau nei 94 tūkst. eurų –  bus paskirstytos skelbiant naują konkursą gegužės 28 dieną Lietuvos kultūros tarybos interneto svetainėje.

Planuojama, kad vienkartines išmokas bus galima papildomai paskirstyti dar maždaug 100 kūrėjų, atsižvelgiant į jų pajamų praradimų dydį.

Anot pranešimo, toks sprendimas priimtas kultūros ministro vadovaujamos darbo grupės siūlymu po konsultacijų su autorių teisių gynimo asociacijų atstovais.

Kultūros taryba taip pat primena, kad kultūros ir meno kūrėjai, negalėję pasinaudoti vienkartinių išmokų savarankiškai dirbantiems programa, kviečiami teikti paraiškas trečiajam šių metų individualių stipendijų konkursui, kuris prasidės gegužės 29 dieną.

Birželio pradžioje žadama skelbti antrojo šių metų individualių stipendijų konkurso rezultatus, tuomet bus paskirstyta 1,6 mln. eurų.

Per trečiąjį šių metų individualių stipendijų konkursą maždaug 600 kultūros ir meno kūrėjų ruošiamasi paskirstyti 1,1 mln. eurų.

Iš viso šiais metais stipendijoms ir tiesioginėms išmokoms kūrėjams Lietuvos kultūros taryba paskirstys 4,7 mln. eurų – tai yra tris kartus daugiau nei praėjusiais metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau, kad tai

Manau, kad tai portretas
Baisi neteisybė.

Aa

Aa portretas
......už kokius meno ŠEDEVRUS?...C I CĘ NUI...1800 евр!,ir dar daugeliui!!

Po velnių!

Po velnių! portretas
Kada prekybos centrų kasininkėms, akropolių darbuotojams ir tiems kurie dirbo ir dirba nežiūrint kad aplink karantinas, PRADĖS MOKĖTI -30-50% DIDESNIUS ATLYGINIMUS KAIP KAD YRA UŽSIENYJE? Dabar prekybos žulikai - savininkai geriau mažina kasininkų skaičių parduotuvėje nei kelia jiems alga
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių