Quantcast

Berlyno kino festivalio vertinimo komisijai vadovaus M. Nightas Shyamalanas

JAV režisierius M. Nightas Shyamalanas (M. Naitas Šjamalanas) vasario mėnesį vadovaus 72-ojo Berlyno kino festivalio vertinimo komisijai.

Indijoje gimęs 51 metų amerikiečių kino kūrėjas išgarsėjo 1999-aisiais, šešias „Oskarų“ nominacijas gavusiu psichologiniu trileriu „Šeštasis pojūtis“ (The Sixth Sense) su Bruce'u Willisu (Briusu Vilisu).

Vėliau M. Nightas Shyamalanas sukūrė tokių mistinių, įtemptų juostų kaip „Viešnagė“ (The Visit) ir praėjusių metų „Vienatvė“ (Old), taip pat televizijos serialą „Veivardo pušynas“ (Wayward Pines).

Festivalio meno direktorius Carlo Chatrianas (Karlas Čatrianas) pareiškime sakė, jog jam garbė, kad M. Nightas Shyamalanas priėmė kvietimą vadovauti vertinimo komisijai.

„JAV kino versle Shyamalanas yra unikali figūra, kino kūrėjas, likęs ištikimas savo vizijai, – sakė jis. – Šios ištikimybės savo idealui mes taip pat ieškome ir savo atrankos procese.“

M. Nightas Shyamalanas sakė laukiantis galimybės teisėjauti Berlyno festivalyje – pirmame iš svarbiausių Europos metų kino festivalių.

„Galimybė remti ir švęsti pačius geriausius pasaulyje istorijų pasakojimo talentus yra dovana ir ją mielai priimu“, – sakė jis.

Berlyno kino festivalis vyks vasario 10–20 dienomis.

Šiemet šio festivalio pagrindinį apdovanojimą „Auksinį lokį“ pelnė vieno garsiausių Rumunijos kino kūrėjų Radu Jude (Radaus Žudės) satyra „Nesėkmė dulkinantis arba šelmiškas porno“ (Bad Luck Banging or Loony Porn).

Festivalis dėl pandemijos buvo perskirtas į dvi dalis: kovo mėnesį surengtą virtualų renginį ir vasarą po atviru dangumi vykusius seansus.

Kitas festivalis jau turėtų vykti įprastai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių